Lookie's Boekenhoek
Boek Recensies

De Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Als kind had Jacob al een speciale band met zijn opa Abraham. Die vertelde zijn kleinzoon bizarre verhalen over zijn jeugd in een weeshuis voor bijzondere kinderen. Opa illustreerde zijn verhalen met oude, echt uitziende foto’s.

Jaren later komt de oude Abraham op een gewelddadige manier aan zijn eind. De inmiddels zestienjarige Jacob reist naar een afgelegen eiland voor de kust van Wales, waar hij de ruïne vindt van het tehuis waar zijn opa gewoond heeft. Als Jacob het huis verkent, blijkt dat de jeugdvrienden van Abraham meer dan bijzonder waren. Misschien was er wel een goede reden om hen in afzondering op het eiland te laten wonen. En misschien leven ze nog steeds … Wat volgt, is afwisselend wonderbaarlijk, aandoenlijk en huiveringwekkend.

Related posts

Nevermoor 2 – Wondersmid / De Roeping van Morrigan Crow van Jessica Townsend

Jeroen Dejaegere

Julius Zebra / Gedonder met de Grieken van Gary Northfield

Jeroen Dejaegere

De Wonderlijke Werkplaats van Oom Tobi van Lissa Evans

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht