Lookie Blog
Image default
Blog Vrijdagse Verlangens

Vrijdagse Verlangens – Nagelaten van Alexandra Bracken

Op vrijdag sta ik voortaan graag even stil bij boeken die binnenkort zullen verschijnen en die op één of andere manier mijn aandacht hebben getrokken. Over alle genres heen zijn er wel een aantal boeken die door hun cover of korte inhoud in het oog springen, of gewoon titels die omwille van de hype of bekende schrijvers op de tbr-lijst komen te staan.

Als eerst titel in deze blogreeks wil ik graag even stilstaan bij een boek van een schrijfster die in hele korte tijd toch wel wat aanzien kon verkrijgen met haar Darkest Minds-reeks. Alexandra Bracken gaf eind 2012 haar Darkest Minds reeks in het Engels uit en het duurde nog tot 2017 voor ook de nederlandstalige versie onze contreien bereikte. De reeks kende echter zoveel fans dat al gauw de rechten werden verkocht en de verfilming nu ook een feit is.

Terend op het succes van deze serie, komt ze nu met het eerste deel in de vervolgreeks Darkest Legacy, Nagelaten.

Vijf jaar na de vernietiging van de zogenaamde heropvoedingskampen waarin zij en talloze andere Ps-jongeren opgesloten hebben gezeten, heeft de inmiddels zeventienjarige Suzume ‘Zu’ Kimura de rol van woordvoerster voor de interim-regering op zich genomen. Ze vecht voor de rechten van Psi-jongeren in een maatschappij waar steeds meer vooroordelen heersen en onjuiste informatie rondzwerft. Als ze van een verschrikkelijke daad wordt beschuldigd, moet ze opnieuw vluchten om in leven te blijven. Zu is vastberaden om haar naam te zuiveren en ze gaat een ongemakkelijk verbond aan met Roman en Priyanka, twee mysterieuze Psi’s die haar kunnen helpen haar onschuld te bewijzen of die haar kunnen verraden voor ze daar de kans toe krijgt. Tijdens hun zoektocht naar veiligheid en antwoorden groeit Zu dichter naar de mensen toe van wie ze weet dat ze niet te vertrouwen zijn. De toekomst van alle Psi-jongeren staat op het spel en Zu moet haar krachtige stem inzetten tijdens haar strijd tegen degenen die de Psi’s naar de schaduwen willen verbannen, om zo de vrienden te beschermen die ooit haar beschermers waren.

Het boek is vanaf 15 oktober te krijg bij elke boekhandel en wordt uitgegeven door Karakter Uitgeverij.

Related posts

Currently Reading

Jeroen Dejaegere

De Vraag op Woensdag – Auteursontmoeting

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – Ender’s Game van Orson Scott Card

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht