Lookie Blog
Image default
Nieuws

Allerzielen krijgt TV-adaptatie

Wanneer historicus Diana Bishop in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent, dringt er ongewild magie binnen in haar zorgvuldig alledaags gehouden leven. Hoewel ze van een oud heksengeslacht afstamt, wil ze met die familie-erfenis absoluut niets te maken hebben. Maar Diana merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana haar hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen is de vampier Matthew Clairmont, een geneticus met een passie voor Darwin. Diana en Matthew beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de relatie die zich tussen de eeuwenoude vampier en de ontwakende heks ontwikkelt, dreigt te knagen aan de fragiele vrede die al zo lang tussen bovennatuurlijke wezens en mensen bestaat, en zet ook Diana’s wereld op zijn kop.

Deborah Harkness (1965) is een professor geschiedenis aan de universiteit van Southern California. Ze heeft reeds meerdere non-fictietitels op haar naam staan. A Discovery of Witches was in 2011 haar fictiedebuut en werd in datzelfde jaar al snel vertaald en uitgebracht als Allerzielen in ons taalgebied door uitgeverij De Boekerij. In 2014 werd ook het tweede deel De Schaduw van de Nacht bij ons uitgegeven en uiteindelijk kwam het sluitstuk in 2015 als Het Boek des Levens op de markt.

De driedelige boekenreeks vormt nu de basis van de tv-adaptatie onder de gelijknamige titel A Discovery of Witches. De eerste afleveringen werden reeds uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk, maar er is nog geen datum bekend, wanneer deze reeks ook bij ons te bekijken zal zijn.

Kan je niet wachten tot de serie ook bij ons te zien zal zijn, dan kan je nu alvast genieten van de trailer.

Related posts

Cadeau gezocht? Dit is een aanrader!

Jeroen Dejaegere

Coverreveal : Adem 2/ IJs van Nico De Braeckeleer

Jeroen Dejaegere

Hilde Vandermeeren ambassadrice voor Narcolepsie Vlaanderen

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht