Lookie Blog
Image default
Nieuws

Levende Steden krijgt een LOTR-behandeling

Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aan de extreme levensomstandigheden aangepast. De mensen wonen in kolossale steden, die op rupsbanden over de aarde rollen. De bewoners van de grote steden vallen de kleinere steden aan om deze te plunderen en aan brandstof te komen.

In 2001 zag de klassieker Mortal Engines van Philip Reeve het levenslicht. Nog geen jaar later werd de uitgave al gelauwerd met de Nestlé Smarties Book Prize Gold Award. Ondertussen kreeg de titel al een heuse blockbuster-status en hebben vele fantasyfans van over de hele wereld van dit meesterwerk mogen genieten. Uitgeverij De Boekerij bracht het boek ook naar de nederlandstalige streken in 2010.

Peter Jackson (bekend van de Lord of the Rings verfilmingen) toonde reeds in 2009 interesse in het verfilmen van deze (ondertussen 4delige) boekenreeks. Maar het duurde nog tot dit jaar, voor we uiteindelijk een releasedatum kregen voorgeschoteld.

Naar aanleiding van de film die in december bij ons in de zalen komt, werd het boek voorzien van een filmeditie aan sterk verminderde prijs.

Voor wie benieuwd is wat Jackson met de Steampunk-boekervaring heeft aangericht, kan alvast even genieten van de trailer.

Related posts

Hilde Vandermeeren ambassadrice voor Narcolepsie Vlaanderen

Jeroen Dejaegere

Coverreveal : Adem 2/ IJs van Nico De Braeckeleer

Jeroen Dejaegere

Allerzielen krijgt TV-adaptatie

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht