Lookie Blog
Image default
Blog Maandagse Mijmeringen

Maandagse Mijmeringen – Monsterklok van Dean Koontz

Op maandag sta ik voortaan even stil bij een aantal boeken die dan misschien niet meer tot de moderne literatuur behoren, maar die op hun eigen manier een plaats verdienen in ieders bibliotheek. Graag stel ik jullie voor aan enkele verborgen pareltjes, in de vergetelheid geraakte succesnummers en minder bekende titels die het ook wel verdienen om eens in de kijker te staan.

In deze tweede aflevering, wil ik graag even stilstaan bij één van de eerste boeken die ik las, toen ik de overstap maakte van jeugd- naar volwassen boeken. Ik was nogal gek (en nog steeds eigenlijk) op alles wat met horror te maken had. Zo doorstond ik de grootste angsten met veel plezier wanneer Freddy Krueger of Jason Voorhees het scherm onveilig maakten. En daarom ging ik in “de grote mensen”-bibliotheek op zoek naar boeken die me dat zelfde gevoelen konden bezorgen. Zo kwam ik voor het eerst in contact met de werken van Dean Koontz. En het boek dat me overtuigde van het kunnen van deze schrijver was Monsterklok.

Monsterklok werd in 1993 in het Engels uitgebracht onder de titel Dragon Tears en werd pas in 1996 bij Luitingh Sijthoff in het Nederlands uitgegeven. Naast Stephen King is hij één van de grootste iconen in het horrorgenre.

Korte inhoud :

De inwoners van het plaatsje Milburn worden geconfronteerd met een gruwelijke verschijning die dood en verderf zaait. Alleen rechercheur Harry Lyon is in staat dit angstwekkende wezen te stoppen. Het wezen dat vele gedaanten vertoont en voor de ogen van zijn slachtoffers verandert…

De monsterklok tikt onverbiddelijk door en als het wezen niet voor zonsopgang vernietigd wordt, zal het Kwaad bezit van de wereld nemen…

Het boek werd aanvankelijk als paperback in de rekken gebracht, maar werd later door Poema Pockets ook in pocketversie verkocht. Momenteel kan je de uitgave niet meer nieuw in de winkel terugvinden, maar is die tweedehands nog af en toe beschikbaar.

Related posts

De Vraag op Woensdag – Boekpersonages

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – Stormbreaker van Anthony Horowitz

Jeroen Dejaegere

De Vraag op Woensdag – Favoriete Leesplek

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht