Lookie Blog
Image default
Blog Vrijdagse Verlangens

Vrijdagse Verlangens – De Gouden Toren van Cassandra Clare en Holly Black

Op vrijdag sta ik voortaan graag even stil bij boeken die binnenkort zullen verschijnen en die op één of andere manier mijn aandacht hebben getrokken. Over alle genres heen zijn er wel een aantal boeken die door hun cover of korte inhoud in het oog springen, of gewoon titels die omwille van de hype of bekende schrijvers op de tbr-lijst komen te staan.

Deze week is het de beurt aan het allerlaatste deel uit de jeugdserie Magisterium van grootheden Cassandra Clare en Holy Black. Cassandra Clare wist al heel wat hoge ogen te gooien met respectievelijk haar Kronieken van de Onderwereld, De Helse Creaties en Duistere Machten. Haar serie Kronieken van de Onderwereld werd zelf tot een succesvolle serie omgetoverd. Ook Holly Black liet zich niet onbetuigd en wist tal van fans achter zich te scharen met haar Spiderwick Chronicles die ook van een verfilming werd voorzien.

In 2014 werd de wereld getrakteerd op het eerste deel van deze reeks en nu, in 2018 zijn we toegekomen aan de laatste telg van hun unieke samenwerking.

Jaren geleden kwam de krachtige magiër Constantine Madden dicht bij hetgeen dat geen andere magiër ooit lukte: het tot leven brengen van de doden. Hij slaagde er uiteindelijk niet in… maar hij vond wel een manier om zichzelf in leven te houden, in het lichaam van een jongen genaamd Callum Hunt.

Callum probeert te accepteren wat hij is, en heeft de afgelopen vier jaar magische training gehad op het Magisterium, waar hij tegen chaos en het kwaad vocht. Uiteindelijk versloeg hij het leger van Chaoten in een episch gevecht, maar hij betaalde daar wel een prijs voor…

Nu, als winnaar, maar met een gebroken hart, is Callum er klaar mee. Rustig zijn training afronden zit er echter niet in: het kwaad waar Callum tegen vecht heeft namelijk nog niet opgegeven.

De Gouden Toren is het laatste deel in de bloedstollende Magisterium-serie van bestsellerauteurs Holly Black en Cassandra Clare.

Het boek is vanaf 8 november 2018 te koop bij elke boekhandel en wordt uitgegeven door Uitgeverij Moon.

Related posts

Maandagse Mijmeringen – De Trein der Traagheid van Johan Daisne

Jeroen Dejaegere

Vrijdagse Verlangens – Godsgraf van Jay Kristoff

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – Monsterklok van Dean Koontz

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht