Lookie's Boekenhoek
Blog Vrijdagse Verlangens

Vrijdagse Verlangens – De Kaart der Dagen van Ransom Riggs

Op vrijdag sta ik voortaan graag even stil bij boeken die binnenkort zullen verschijnen en die op één of andere manier mijn aandacht hebben getrokken. Over alle genres heen zijn er wel een aantal boeken die door hun cover of korte inhoud in het oog springen, of gewoon titels die omwille van de hype of bekende schrijvers op de tbr-lijst komen te staan.

Deze week is het de beurt aan één van de grootste verrassingen uit het cross-over gebied tussen jeugd en YA. Ransom Riggs (echtgenoot van Tahereh Mafi, nog zo’n grootheid) bezorgde de wereld in 2011 het fantasy-boek : Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, dat later door Clavis bij ons werd uitgegeven onder de titel : De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine. Met deze titel bracht hij een uiterst originele combinatie van eigenaardige foto’s en een goed doordacht verhaal, dat in 2014 en 2015 nog een vervolg kreeg en tevens werd verfilmd door 20th Century Fox.

Met het derde deel in de reeks leek een einde te komen aan de avonturen van de Bijzondere Kinderen.

Althans dat leek zo, want nu komt Riggs met een vierde deel aanzetten dat binnenkort onze rekken bereikt onder de titel De Kaart der Dagen.

Voorlopig is het nog wat afwachten om de inhoud van eigenlijke verhaal te kennen. Alleen kunnen we nu al zeggen dat dit vierde deel van De Bijzondere Kinderen tevens het begin van een nieuwe trilogie inluidt.Voor het eerst maakt de schrijver ook gebruik van kleurfoto’s in het boek, om de geschiedenis van Jacob en zijn grootvader weer te geven en is het boek los te lezen voor wie de originele trilogie nog niet heeft doorgenomen.

De Kaart der Dagen van Ransom Riggs is in de loop van november 2018 te koop in elke boekhandel en zal met zijn 504 pagina’s net geen 22 EUR kosten.

 

 

Related posts

De Vraag op Woensdag – Leesvolgorde

Jeroen Dejaegere

Vrijdagse Verlangens – De Gouden Toren van Cassandra Clare en Holly Black

Jeroen Dejaegere

De Vraag op Woensdag – Favoriete Leesplek

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht