Lookie's Boekenhoek
Nieuws

Hilde Vandermeeren ambassadrice voor Narcolepsie Vlaanderen

Narcolepsie is een zeldzame slaap/waakstoornis. Het voornaamste symptoom is extreme slaperigheid overdag. Patiënten hebben haast onbedwingbare slaapaanvallen: zelfs tijdens het eten of fietsen kunnen ze plots in slaap vallen. Bij emoties kan kataplexie optreden: een plotse spierverslapping van het gezicht, de knieën of het hele lichaam. Andere symptomen zijn slaapverlamming en levensecthe hallucinaties.

VZW Narcolepsie Vlaanderen streeft naar een groter sociaal draagvlak voor deze aandoening. ‘Onder meer via de meida, de hulpverlening en het onderwijs willen we de mensen daarvan bewustmaken,’ zegt Caroline Jacobs. Samen met Lorien Theunissen richtte ze deze organisatie op. ‘Daarnaast willen we patiënten samenbrengen en opkomen voor hun belangen. Lotgenoten kunnen steun vinden bij elkaar. Zo voelen ze dat ze er niet alleen voor staan.’

Hilde Vandermeeren studeerde psychologie en is een van de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfsters.

Haar bestseller Schemerzone won de Hercule Poirotprijs 2017. Deze misdaadroman gaat over een verpleegkundige met narcolepsie.

‘Via dit boek kwam ik in contact met narcolepsiepatiënten en hun familie,’ vertelt de auteur.

‘Hun verhalen raakten me enorm. Narcolepsie is helaas nog veel te weinig gekend. Als ambassadrice van deze vereniging wil ik daar verandering in brengen.’

 

 

Related posts

Vlaamse stemmen voor Asterix en Het Geheim van de Toverdrank

Jeroen Dejaegere

Cadeau gezocht? Dit is een aanrader!

Jeroen Dejaegere

Coverreveal : Adem 2/ IJs van Nico De Braeckeleer

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht