Lookie's Boekenhoek
Blog

Currently Reading

Ik ben, vrees ik, niet zoals de gemiddelde lezer die zich helemaal in één boek verdiept en pas nadat de leesbeurt helemaal voorbij is, zich aan een nieuwe titel waagt. Overal laat ik wel een ander boek rondslingeren, voor het geval zich een leesmoment voordoet.

Zo heb ik thuis op de kast een boek liggen waarin ik begonnen ben, op de salontafel slingert mijn ereader met een ander boek waar ik halverwege ben gekomen, op de smartphone staat een luisterboek van storytel te wachten op de rest van de luisterbeurt en in mijn tas zit een andere titel voor het geval ik over de middag wat tijd over heb.

Zo ben ik altijd wel in één of andere titel aan het lezen en ben ik nooit “boekloos”.

Omdat ik graag met jullie deel welke boeken zich momenteel in mijn hoofd verdringen om een plaatsje, geef ik even een overzicht :

Op de kast ligt momenteel een exemplaar van de filmeditie van Philip Reeve’s Mortal Engines. Het boek was me al meermaals in het oog gesprongen toen ik op diverse tweedehandssites de uitgaves van 2010 voorbij zag komen.

Ik heb er lang naar uitgekeken om dit boek te kunnen lezen en sinds gisteren ben ik er dan ook aan begonnen.

 

Op de salontafel slingert mijn e-reader met daarop de Overlevenden van Alexandra Bracken. Ondertussen is de reeks volledig verschenen en had ik al een paar keer twijfelend naar het bestand op mijn Tolino staan kijken, niet zeker of het boek nu aan de beurt moest komen.

Het lijkt haast alsof ik momenteel in een speciale bui vertoef waarbij enkel boeken die aan een verfilming toe zijn naar voor worden geschoven.

In mijn tas zitten momenteel uitzonderlijk twee boeken.

Ik kreeg van de Young Adult-club van Clavis een exemplaar van het jeugdboek Spoorloos van Salla Simukka, een boek dat overigens bekroond werd als Beste Jeugdboek van Finland in 2013.

Maar aangezien dat geen al te omvangrijk exemplaar betreft, zeul ik voor alle zekerheid ook Vogelvrij van Sebastien de Castell met me mee. Je weet maar nooit dat ik plots zonder leesvoer zou komen te zitten.

Iedereen die mijn boekensmaak een beetje kent weet dat ik gek ben op alles wat maar een beetje fantasy in zich heeft of wat met magie en aanverwanten te maken heeft. Deze titel mocht dan ook niet op mijn leeslijst ontbreken.

Ondertussen ligt ook het tweede deel van de reeks al op de ntl-stapel (nog-te-lezen-stapel), ongeduldig wachtend tot het ook ter hand zal genomen worden. En dat zal vast niet zo heel lang duren.

En tenslotte vergezelt mijn smartphone me tijdens stille momenten met de voorleesbeurt van De Verborgen Universiteit 1 – De erfenis van Richard Grenville van Natalie Koch.

Met de oortjes gewoon even wegdromen, terwijl een aangename stem je het boek voorleest is echt één van mijn meest recente bevredigende ontdekkingen geweest. En ondertussen is deze omvangrijke klepper toch al halverwege.

Zijn er nog Lookiefans die zich in meerdere titels tegelijkertijd verdiepen of ben ik zo’n buitenbeentje?

Related posts

De Vraag op Woensdag – Beschrijf jezelf

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – De Trein der Traagheid van Johan Daisne

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – De Regelaars van Richard Bachman

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht