Lookie's Boekenhoek
Blog Vrijdagse Verlangens

Vrijdagse Verlangens – Nevermoor 2 van Jessica Townsend

Op vrijdag sta ik voortaan graag even stil bij boeken die binnenkort zullen verschijnen en die op één of andere manier mijn aandacht hebben getrokken. Over alle genres heen zijn er wel een aantal boeken die door hun cover of korte inhoud in het oog springen, of gewoon titels die omwille van de hype of bekende schrijvers op de tbr-lijst komen te staan.

Deze week wil ik even een jeugdboek in de kijker plaatsen. Een tweede deel in de reeks, waarvan het eerste deel me enorm heeft verrast. Voortgaand op de coverafbeelding was ik er haast van overtuigd dat dit boek me wat te makkelijk zou zijn, dat een eenvoudig woordgebruik voor een volwassen lezer als ik in de weg zou staan van een aangename leesbeurt. Niets was echter minder waar. Ik werd verrast, betoverd, gecharmeerd en natuurlijk keek ik na afloop heel hard uit naar het vervolg.

Dat vervolgdeel zit er nu aan te komen, zij het in de verre toekomst.

Na Nevermoor 1 – Morrigan Crow en het Wondergenootschap van Jessica Townsend is er nu het superspannende vervolg: Wondersmid – De roeping van Morrigan Crow.Morrigan Crow mag zich aansluiten bij het Wondergenootschap. Ze kijkt uit naar haar nieuwe opleiding, maar het genootschap lijkt haar alleen maar te willen leren hoe slecht en boosaardig de Wondersmid is, voor wie de inwoners van Nevermoor doodsbang zijn.

Morrigan weet inmiddels dat ze ook een Wondersmid is en dat maakt haar niet erg populair. Zelfs haar laatste vrienden keren zich tegen haar. Maar het ergst van alles is dat er mensen verdwijnen.

De fantastische stad Nevermoor, ooit een plaats van magie en veiligheid, is veranderd in een plek van angst en achterdocht…

Het debuut Nevermoor van de Australische auteur Jessica Townsend is wereldwijd enthousiast ontvangen. Met haar boek won ze zo’n beetje alle prijzen die er te winnen viel. Inmiddels is Nevermoor in bijna veertig talen verschenen en er is een grote bioscoopfilm in de maak.

Het boek zal vanaf 27 maart 2019 beschikbaar zijn. (Een hele tijd nog dus) En het wordt uitgebracht bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Related posts

De Vraag op Woensdag – Boekpersonages

Jeroen Dejaegere

Vrijdagse Verlangens – Aartsrivaal van Marissa Meyer

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – Duin van Frank Herbert

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht