Lookie's Boekenhoek
Blog Vrijdagse Verlangens

Vrijdagse Verlangens – De Genezer van Toni Coppers

Op vrijdag sta ik voortaan graag even stil bij boeken die binnenkort zullen verschijnen en die op één of andere manier mijn aandacht hebben getrokken. Over alle genres heen zijn er wel een aantal boeken die door hun cover of korte inhoud in het oog springen, of gewoon titels die omwille van de hype of bekende schrijvers op de tbr-lijst komen te staan.

Het boek dat ik deze week graag even in de kijker wil stellen, is de nieuwste telg van Vlaams Schrijver Toni Coppers. Deze auteur heeft in Vlaanderen al heel wat fans achter zich weten te scharen met zijn ijzersterke thrillers en natuurlijk speelde ook de serie Coppers die op zijn boeken is gebaseerd daarbij een belangrijke rol. In 2008 zag, na enkele voorgaande publicaties, zijn eerste thriller met Liese Meerhout in de hoofdrol het levenslicht en werd hij meermaals genomineerd voor de Hercule Poirotprijs en kon hij die nominatie zelfs al enkele malen verzilveren.

Dit jaar vertoeft Toni Coppers tien jaar in het gezelschap van zijn hoofdrolspeelster Liese Meerhout en is hij binnenkort aan zijn 15de in de reeks toe.

In Antwerpen wordt een professor geschiedenis dood aangetroffen in zijn flat. Alles wijst op roofmoord, want een kostbaar en zeldzaam middeleeuws handschrift over fabeldieren is verdwenen.

Het spoor leidt commissaris Liese Meerhout naar Oxford. Daar is de Vlaamse studente Emma vermist. Haar kleren liggen netjes opgevouwen op een jaagpad langs de Theems. De politie gaat uit van zelfdoding, maar die these stuit op veel ongeloof: Emma was een vrolijke spring-in-‘t-veld die bij iedereen geliefd was.

Liese en Masson pendelen tussen Antwerpen en Oxford. Al snel wordt duidelijk dat zowel in de wereld van de magie en de fabels als in het leven van Emma niets is wat het lijkt.

De Genezer van Toni Coppers wordt uitgebracht door uitgeverij Angèle en is vanaf 10 november in elke boekhandel te verkrijgen.

Related posts

Vrijdagse Verlangens – De Eeuwige Tijd van Deborah Harkness

Jeroen Dejaegere

Vrijdagse Verlangens – Godsgraf van Jay Kristoff

Jeroen Dejaegere

Vrijdagse Verlangens – Als je ademhaling stopt van Christine Geysen

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht