Lookie Blog
Boek Recensies

Mortal Engines van Philip Reeve

Duizenden jaren nadat de beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aangepast en is er een nieuwe manier van leven ontstaan. Steden zijn op rupsbanden gezet en deze zogenaamde tractiesteden zwerven nu over de aarde. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden aan te vallen en vervolgens te plunderen.

Tom, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote tractiestad Londen, moet vechten voor zijn leven als hij de gevaarlijke voortvluchtige Hester Shaw tegenkomt. Twee tegenpolen, waarvan de paden nooit hadden mogen kruisen, smeden een onwaarschijnlijk bondgenootschap dat de koers van de toekomst moet veranderen.

Related posts

Prulletje vindt een zijden ei van Thea Dubelaar

Jeroen Dejaegere

The Young and Prodigious T.S. Spivet (2013)

Jeroen Dejaegere

Een Rimpel in de Tijd van Madeleine L’Engle

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht