Lookie's Boekenhoek
Blog Vrijdagse Verlangens

Vrijdagse Verlangens – Godsgraf van Jay Kristoff

Op vrijdag sta ik voortaan graag even stil bij boeken die binnenkort zullen verschijnen en die op één of andere manier mijn aandacht hebben getrokken. Over alle genres heen zijn er wel een aantal boeken die door hun cover of korte inhoud in het oog springen, of gewoon titels die omwille van de hype of bekende schrijvers op de tbr-lijst komen te staan.

Deze week wil ik graag even stilstaan bij een boek uit mijn favoriete genre Fantasy. Schrijver Jay Kristoff wist met zijn Illuminae-reeks de aandacht te trekken van heel wat genreliefhebbers en zette daarmee de doorbraak van zijn internationaal succes in. Eind 2017 werd zijn eerste deel in de reeks Nimmernacht door Luitingh-Sijthoff naar ons taalgebied gebracht en meteen kreeg hij enorm veel lovende kritieken. Hij werd met dit boek regelmatig in dezelfde reeks vernoemd als grootheden Terry Brooks en David Gemmell, en kreeg bij de publicatie van Nimmernacht zijn tweede nominatie voor de gerenommeerde Gemmell-Award.

Ondertussen heeft hij al tal van nominaties en prijzen op zijn kast mogen plaatsen en ik kijk dan ook verlangend uit naar de nederlandstalige release van het tweede deel Godsgraf. Voor velen is dit alvast een klassieker in wording.

Godsgraf is deel twee van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars. Mia Corvere, vernietiger van keizerrijken, heeft haar plek gevonden onder de Klingen van Onze Vrouwe van Gezegende Moord, maar velen binnen de congregatie van de Rode Kerk vinden dat ze die niet verdient. Haar positie is onzeker, en ze is nog altijd geen stap dichter bij de wraak die ze wil nemen na de brute dood van haar familie. Maar na een fatale confrontatie met een oude vijand begint Mia te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen motieven heeft.

Als vervolgens bekend wordt dat Consul Scaeva en Kardinaal Duomo de afsluiting van de grote spelen in Godsgraf zullen bezoeken, trotseert Mia de Kerk en verkoopt ze zichzelf als slaaf, zodat ze wraak kan nemen. Een belofte die ze zichzelf maakte op de dag dat ze alles verloor.

Op het zand van de arena vindt Mia nieuwe bondgenoten en bittere rivalen, en rijzen er meer vragen over haar rare verwantschap met de schaduwen. Als de complotten zich ontvouwen, de geheimen worden onthuld en het aantal doden blijft oplopen tussen de muren van het collegium, wordt Mia gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en haar dorst naar wraak.

Godsgraf wordt uitgebracht bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff en is vanaf 8 januari 2019 in iedere boekhandel te verkrijgen.

Related posts

Vrijdagse Verlangens – Aartsrivaal van Marissa Meyer

Jeroen Dejaegere

Currently Reading

Jeroen Dejaegere

De Vraag op Woensdag – Vervolgdelen

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht