Lookie Blog
Image default
Blog Vrijdagse Verlangens

Vrijdagse Verlangens – Als je ademhaling stopt van Christine Geysen

Op vrijdag sta ik voortaan graag even stil bij boeken die binnenkort zullen verschijnen en die op één of andere manier mijn aandacht hebben getrokken. Over alle genres heen zijn er wel een aantal boeken die door hun cover of korte inhoud in het oog springen, of gewoon titels die omwille van de hype of bekende schrijvers op de tbr-lijst komen te staan.

Deze week wil ik graag even de aandacht vestigen op talent van eigen bodem. Uitgeverij Kramat is vooral bekend bij het jonge lezerspubliek, maar het is wat minder bekend dat ze ook een uitstekend aanbod aan young adult titels uitgeven. Denk maar aan auteurs Inge Verbruggen en Nico De Braeckeleer. Laatst ontdekte ik op hun website het nieuwtje dat Christine Geysen bij deze uitgeverij haar “Als je Sterft”-trilogie gaat uitbrengen. De eerste telg in deze reeks : Als je ademhaling stopt kon alvast mijn interesse wekken.

Hoe zou jij reageren als je je eigen sterfdatum kon zien? En wat als je die van IEDEREEN kon zien? Van je beste vriendin, je pa en de liefde van je leven?

‘Als Je Ademhaling Stopt’ is het verhaal van de zeventienjarige Helia. Zij heeft een heel opmerkelijke gave: ze kan sterfdatums zien. Maar is dat wel een gave? Haar oma weet meer, maar zwijgt in alle talen. En Lex, de jongen voor wie ze al jaren een zwak heeft, heeft nu eindelijk ook interesse in haar. Of is dat allemaal wat té toevallig?

‘Als Je Ademhaling Stopt’ is het eerste deel van een meeslepende, spannende Young Adult-Trilogie. Het tweede deel ‘Als Je Bloeddruk Daalt’ verschijnt in 2019.

Voor lezers vanaf 15 jaar.

Christine Geysen (1987) is de schrijfster van de ‘Als Je Sterft-Trilogie’. Ze is geboren in Lommel, gehuwd en de trotse mama van een zoontje. Ze is naast schrijfster ook dossierbeheerder voor een bedrijf in Leopoldsburg.

Als je Sterft verschijnt op 15 december bij uitgeverij Kramat.

Related posts

Maandagse Mijmeringen – Ender’s Game van Orson Scott Card

Jeroen Dejaegere

Vrijdagse Verlangens – Nevermoor 2 van Jessica Townsend

Jeroen Dejaegere

Vrijdagse Verlangens – De Eeuwige Tijd van Deborah Harkness

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht