Lookie Blog
Image default
Blog Maandagse Mijmeringen

Maandagse Mijmeringen – Stormbreaker van Anthony Horowitz

Op maandag sta ik voortaan even stil bij een aantal boeken die dan misschien niet meer tot de moderne literatuur behoren, maar die op hun eigen manier een plaats verdienen in ieders bibliotheek. Graag stel ik jullie voor aan enkele verborgen pareltjes, in de vergetelheid geraakte succesnummers en minder bekende titels die het ook wel verdienen om eens in de kijker te staan.

Toen ik pas aan mijn leesavonturen begon (ik was toen net een tiener) was het boekenaanbod in de plaatselijke bibliotheek niet zo uitgebreid (of dacht ik dat alleen maar?). De grote namen van die tijd kon je er wel altijd vinden, maar van lokaal talent was er niet of nauwelijks sprake. Het was in die tijd, dat ik enorm graag spannende boeken begon te lezen om weg te dromen dat ik de plaats van het hoofdpersonage kon innemen.

Niet ver van de werkplaats van mijn moeder was ook een leuke kinderboekenwinkel, waar meer dan eens mijn feestdagencadeau’s vandaan kwamen. Aangezien ik nog geen of nauwelijks schrijvers bij naam kende, was elk boek steeds een verrassing. Zo leerde ik ook de schrijfsels van Anthony Horowitz kennen. “De Nacht van de Schorpioen” en “Publieke Vijand Nummer 2” of “Grieselstate” werden enorm gesmaakt. Toen ik echter opgroeide, verloor ik de schrijver wat uit het oog.

Het was pas toen ik boeken aankocht voor mijn kinderen, dat ik opeens de schrijver herontdekte en zo op de reeks van Alex Rider was gestoten. Hoewel ik helemaal niet meer tot het doelpubliek behoorde, kon ik toch enorm genieten van de eerste telg in de reeks en heb ik mijn kinderen ook overtuigd om die te gaan doornemen. Het boek van deze mijmering, is dan ook “Stormbreaker”.

Alex Rider is veertien als zijn oom vermoord wordt. De Britse geheime dienst MI6 dwingt hem om de missie van zijn oom, die buiten zijn weten geheim agent was, te voltooien.

Na een loodzware commandotraining vertrekt Alex naar Cornwall. Hij gaat op onderzoek uit op het domein van multimiljonair Herod Sayle, de bedenker van de blitse Stormbreaker.

Sayle wil duizenden exemplaren van die computer cadeau doen aan scholen in heel Engeland. Maar wat is zijn echte bedoeling? Alex probeert erachter te komen, met gevaar voor eigen leven.

Stormbreaker is het eerste, nu ook verfilmde boek uit de serie Alex Rider. Voor lezers vanaf 10 jaar die dol zijn op spanning en actie.

Het boek verscheen in 2001 oorspronkelijk onder de titel “Bolbliksem”, maar werd niet veel later heruitgebracht met de originele titel Stormbreaker. Voor de jonge lezers of wie nog jong van geest is, die graag dit boek in huis wenst te halen, kan je die nog steeds in de boekhandel terugvinden. Volgend jaar volgt trouwens een nieuwe uitgave.

Related posts

Maandagse Mijmeringen – De Regelaars van Richard Bachman

Jeroen Dejaegere

De Vraag op Woensdag – Boekencollecties

Jeroen Dejaegere

Vrijdagse Verlangens – Ik Zal Straffen van Steinar Bragi

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht