Lookie Blog
Image default
Blog Vrijdagse Verlangens

Vrijdagse Verlangens – De Eeuwige Tijd van Deborah Harkness

Op vrijdag sta ik voortaan graag even stil bij boeken die binnenkort zullen verschijnen en die op één of andere manier mijn aandacht hebben getrokken. Over alle genres heen zijn er wel een aantal boeken die door hun cover of korte inhoud in het oog springen, of gewoon titels die omwille van de hype of bekende schrijvers op de tbr-lijst komen te staan.

Deze week neem ik graag even de tijd om een komende titel voor te stellen van een schrijfster die me op een, toch wel, vreemde wijze onder ogen is gekomen.

Jaren terug was ik (en ook nu nog) grote fan van scifi-series en fantasyreeksen op tv. Ik volgde alles van Stargate SG1, over Buffy, The Vampire Slayer tot Doctor Who. En van daaruit kwam ik dan tot het volgen van de spinoff (van Doctor Who) Torchwood, waarin het hoofdpersonage luisterde naar de naam Jack Harkness. Hoe raar het ook mag klinken, net daarom kwam de naam van auteur Deborah Harkness me bekend voor en kocht ik haar boeken aan. (of hoe vreemd de kronkels in mijn hoofd kunnen lopen)

Na haar succesvolle Allerzielen-trilogie die ondertussen ook in voorbereiding is voor de release op het grote scherm, komt er nu eindelijk een nieuwe titel van haar hand.

Op het slagveld van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog ontmoet de jonge chirurg Marcus MacNeil de mysterieuze Matthew Clairmont. Matthew doet Marcus een aanbod dat hij niet kan weigeren: een kans op een nieuw leven, een eeuwig leven. Marcus grijpt zijn kans, maar het leven van een vampier is niet zo zorgeloos als hij dacht.

Driehonderd jaar later valt hij als een blok voor de jonge Phoebe Taylor. Het lijkt het beste als Phoebe ook een vampier wordt, maar algauw blijkt dat het leven van een nieuwe vampier in het moderne Londen net zo zwaar is als in het Amerika van de 18e eeuw.

Marcus realiseert zich dat de schaduwen waar hij driehonderd jaar geleden aan dacht te zijn ontsnapt, hen misschien wel eeuwig zullen achtervolgen.

De Eeuwige Tijd van Deborah Harkness is vanaf 29 januari 2019 beschikbaar in elke boekhandel en wordt uitgebracht door uitgeverij Boekerij

Related posts

De Vraag op Woensdag – Beschrijf jezelf

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – De Trein der Traagheid van Johan Daisne

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – Mecanoscript van Manuel de Pedrolo

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht