Lookie's Boekenhoek
Blog Vrijdagse Verlangens

Vrijdagse Verlangens – Ik Zal Straffen van Steinar Bragi

Op vrijdag sta ik voortaan graag even stil bij boeken die binnenkort zullen verschijnen en die op één of andere manier mijn aandacht hebben getrokken. Over alle genres heen zijn er wel een aantal boeken die door hun cover of korte inhoud in het oog springen, of gewoon titels die omwille van de hype of bekende schrijvers op de tbr-lijst komen te staan.

Als je kinderen hebt, sta je er soms wel eens bij stil wat er zou kunnen gebeuren met hen. En als in de actualiteit kidnappers, verkrachters, en ander gespuis naar voor worden geschoven, dan is de angst soms heel dichtbij. Wat zou je ervoor over hebben om je kind te redden, wat zou je doen wanneer hen iets overkomt, hoe zou jij omgaan met verlies, wraak enz? En als dat geheel dan nog in een scandinavische thriller wordt gegoten, dan is mijn interesse gewekt….

Op een koude avond in Reykjavik brengt Kata haar dochter Vala naar een schoolfeest en Vala keert nooit terug. Haar moeder worstelt met de pijnlijke wroeging dat ze haar dochter niet heeft gevraagd wat er die fatale avond speelde in dat zorgelijke tienerbrein. Nu is het te laat.

In de wanhopige zoektocht ontdekt Kata een mysterieuze briefwisseling tussen haar dochter en een Hongaarse vriend, Vala’s reputatie op school als “jezusmeisje’ en haar mysterieuze band met het poppenhuis dat ze ooit van haar vader kreeg.

Wanneer de gruwelijke toedracht van Vala’s dood aan het licht komt, begint haar meedogenloze avontuur met een allesomvattend eindstation: gerechtigheid.

Kruip in het hoofd van een moeder, verblind door verdriet en woede, voor wie de tijd van vergeven en vergeten voorbij is en verlangen naar wraak overheerst.

Vanaf 13 december wordt deze titel uitgebracht bij Xander Uitgevers en kan je die bij elke boekhandel terugvinden.

Related posts

De Vraag op Woensdag – Gelezen Boeken

Jeroen Dejaegere

De Vraag op Woensdag – Auteursontmoeting

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – Stormbreaker van Anthony Horowitz

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht