Lookie's Boekenhoek
Blog Nieuws Releases

Cadeau gezocht? Dit is een aanrader!

Ben je nog steeds op zoek naar dat ideale cadeau voor een grote boekenfan? Of heb je net van oma of opa een boekenbon gekregen en weet je helemaal niet wat gekocht? Dan kan je ervan op aan dat je bij Lookie tijdens de kerstperiode elke dag een leuke tip krijgt voorgeschoteld. Van welk genre je ook liefhebber bent, we hebben voor iedereen wel iets leuks.

Vandaag vestig ik heel graag even de aandacht op de nieuwste telg uit de Team Mortis reeks van Bjorn van den Eynde. Bjorn heeft ondertussen al zijn strepen verdiend als schrijver, scenarist en regisseur en brengt met Team Mortis een uiterst vermakelijke boekenreeks voor zowel jeugdige lezers als fans van Young Adultboeken.

De Carrefour supermarkt van Charleroi, België, wordt vlak voor sluitingstijd opgeschrikt. Vijf jongemannen, vermomd met siliconen maskers, overvallen de winkel en vermoorden koelbloedig alle werknemers en aanwezige klanten. De buit lijkt schamel: een paar duizenden euro’s en een armband met een bedel van een engeltje. 

Slechts één Marokkaans tienermeisje wordt door de overvallers gespaard. Yuna Tahiri lijdt sinds een jaar aan geheugenverlies en wordt na de feiten bestookt met mails en berichten met beelden van de overval. Ze beleeft de gruwelijke feiten elke dag opnieuw, alsof het de eerste keer is.

De zestienjarige Erika Storm wordt samen met Felix Tallon door Celine Schield en de Europese inlichtingendiensten het veld in gestuurd om de zaak te onderzoeken. Terwijl Felix zich ontfermt over slachtoffer Yuna, moet Erika contact zoeken met de turnster Aiko Svilar, die mogelijk gelinkt is aan de feiten. Gevreesd wordt dat met de overval in Charleroi, en na tientallen jaren stilzwijgen, een ongrijpbare en nietsontziende bende opnieuw is opgestaan.

Dit achtste deel in de spannende reeks Team Mortis, is ondertussen net als de overige delen verkrijgbaar bij elke (online) boekenhandel en wordt uitgebracht door Uitgeverij Bakermat.

En zoals je van Lookie gewoon bent, zullen we snel onze eigen bevindingen bij dit boek online plaatsen.

Related posts

Maandagse Mijmeringen – De Trein der Traagheid van Johan Daisne

Jeroen Dejaegere

De Vraag op Woensdag – Boekpersonages

Jeroen Dejaegere

Maandagse Mijmeringen – Stormbreaker van Anthony Horowitz

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht