Lookie's Boekenhoek
Wedstrijden

Kerstwedstrijd Dag 1

De Kerstvakantie is begonnen en natuurlijk willen wij samen met de vele schrijvers en uitgevers de feestelijke sfeer helpen verspreiden. Daarom schenken we gedurende de ganse vakantieperiode elke dag een boekenpakket weg aan onze vele volgers en mede-boekenfans

We gaan meteen van start met het eerste pakket met dank aan uitgeverij Van Halewyck.

Dankzij hen mogen we u een Young Adult pakket voorstellen met daarin volgende boeken :

  • Wolfsangel Apollo van Johan Vandevelde
  • Anna van Tille Vincent
  • De Afspraak van Michael Sels

Anna krijgt te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Haar moeder licht meteen de school in, zeer tegen de zin van haar dochter. Anna, die al niet bijzonder populair is, vreest dat ze haar nu helemaal links zullen laten liggen. Maar het tegendeel gebeurt. Plots willen de meisjes haar vriendin worden en krijgt ze ook aandacht van de jongens. Tot ze op controle moet en te horen krijgt dat haar ziekte wel behandeld kan worden. Maar alles gaat nu goed en dat wil ze koste wat het kost zo houden…

Tille Vincent publiceerde al heel wat boeken voor kinderen en volwassenen. Ze schreef onder andere de succesvolle boekenreeks Code 37.

Dilemma: Anna is de start van een gloednieuwe reeks voor (jong)volwassenen.

De sneeuwklas van de school van Jarne en Natham wordt bruusk afgebroken wanneer in België de fascistische Partij voor Natie en Orde met de steun van het leger de macht grijpt. Het parlement brandt, de koning vlucht, de partijleiders worden gearresteerd en de grondwet wordt afgeschaft. De twee Brusselse jongens zien hun wereld plots drastisch veranderen. Vrijheid maakt plaats voor angst en geweld. Progressieve leerkrachten en schoolboeken worden vervangen en racisme is openlijk toegestaan. Jongeren die niet in de pas lopen, verdwijnen in het beruchte Purgatorium.

Wanneer Nathams broer opgesloten wordt voor het organiseren van een illegale fuif en Jarnes mama’s als homokoppel steeds meer in het vizier komen van het regime, beseffen de jongens dat ooit het moment zal aanbreken dat ze zullen moeten vechten. En dat moment komt altijd te vroeg.

Wolfsangel: Apollo is een dystopian young adult en meteen de start van een nieuwe trilogie van de schrijver van de succesvolle Elfenblauw-reeks.

6u58. De stad ontwaakt, twee jongens maken zich klaar om te vertrekken. Kwinten heeft een vader met een alcoholprobleem en losse handjes. Hij wil weg. Nikolai wordt gepest op school. Thuis kan hij zijn verhaal niet kwijt, maar gelukkig zijn er enkele mannen uit de buurt die hem wel begrijpen.

Na vandaag zal niemand Nikolai nog uitlachen. Beide jongens hebben een afspraak om 8 uur in het Centraal Station. De ene met het leven, de andere met de dood.

De aanslagen in Brussel en Zaventem op 22 maart 2016 lieten ook op debuterend auteur Michael Sels een diepe indruk na. Hij neemt je mee in het leven van twee jongeren in de aanloop naar wat de meest ingrijpende dag van hun leven zal worden.

Deze wedstrijd is afgelopen

Related posts

Kerstwedstrijd Dag 9

Jeroen Dejaegere

Wedstrijd De Strijd met de Witte Wolf

Jeroen Dejaegere

Kerstwedstrijd Dag 8

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht