Lookie's Boekenhoek
Wedstrijden

Kerstwedstrijd Laatste Dag

De Kerstvakantie is aan zijn laatste dag toe en vandaag willen we graag nog eenmaal de feestvreugde met jullie delen. Daarom gaan we eruit met een knaller van formaat en kan je vandaag maar liefst kans maken op vijf! pakketten.

Onderaan op het formulier kan je kiezen voor welk(e) pakket(ten) je meespeelt. Voor elk pakket wordt uit alle deelnemers telkens opnieuw een winnaar gekozen. Je maakt dus evenveel kans als je voor één pakket kiest of voor meerdere. (Tip : als je meerdere prijzen wil selecteren, hou je ctrl ingedrukt wanneer je klikt op het pakket)

Pakket 1 : Club Duister van Veronique Marien

Welkom bij de Club…

Sam heeft het niet makkelijk op school. Hij heeft geen vrienden, wordt vreselijk gepest en het meisje waar hij gek op is, ziet hem niet staan. Verbolgen zoekt hij troost in junkfood en griezelfilms, die hij bekijkt terwijl zijn moeder nachtdiensten draait. Maar wanneer Sam tijdens een klasuitstap bij toeval in een tentoonstelling over de Azteken terechtkomt, verandert alles. Er ontwaakt een woedende schaduw die hem en zijn hele leefomgeving dreigt op te slokken. Zal Sam het onheil tijdig kunnen afweren? Of moeten er onschuldige slachtoffers vallen voor hij ziet waar het gevaar werkelijk vandaan komt…?

Schaduwblind is het eerste deel van Club Duister, een niet-alledaagse griezelreeks die zich stevig onder je huid nestelt.
Voor dappere lezers vanaf 12 jaar!

Pakket 2 : Dodenwereld I – Necropolis van Nico De Braeckeleer, Lotte Troonbeeckx en Tom Vermeyen

Necropolis. Dodenstad. Begraafplaats. Een plaats waar de doden rusten. Maar als een gemuteerd virus over heel de wereld mensen verandert in levende doden, krijgt het woord een heel andere, lugubere betekenis. In slechts enkele uren tijd nemen de zombies de wereld over. De mensen die het overleven vluchten om te ontkomen aan de ondoden. Ook de veertienjarige Eli en zijn zusje Ilna slaan op de vlucht. In een verbeten poging om de zombieplaag te overleven, verenigen ze zich met Maxim en Tabitha.

”Necropolis” is het huiveringwekkende, spraakmakende eerste deel van de Dodenwereld-zombietrilogie, geschreven door drie auteurs die gebeten zijn door het zombiegenre.

Een spannende mix van horror, suspense en mysterie waarin tieners de strijd aangaan om te overleven en mens(elijk) te blijven in een wereld waar de dood heerst. Zet je schrap voor een leeservaring die je nooit meer vergeet! Voor jongeren vanaf 13 jaar

Pakket 3 : YA van uitgeverij van Goor

Boy 7 van Mirjam Mous

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet.

Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet een ding zeker: dat is zijn eigen stem.

Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Mortal Engines 1 van Philip Reeve

Duizenden jaren nadat de beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aangepast en is er een nieuwe manier van leven ontstaan. Steden zijn op rupsbanden gezet en deze zogenaamde tractiesteden zwerven nu over de aarde. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden aan te vallen en vervolgens te plunderen.

Tom, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote tractiestad Londen, moet vechten voor zijn leven als hij de gevaarlijke voortvluchtige Hester Shaw tegenkomt. Twee tegenpolen, waarvan de paden nooit hadden mogen kruisen, smeden een onwaarschijnlijk bondgenootschap dat de koers van de toekomst moet veranderen.

Voor het laatst gezien van Caleb Roehrig

Sensationele thriller voor fans van 13 Reasons Why en Gone Girl

Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien.

Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien.

Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Pakket 4 : Clavispakket

Soldaat Marie van Katrien Van Hecke

Een confronterende en inspirerende historische roman, over obstakels overwinnen. Voor meisjes én jongens vanaf 14 jaar.

Marie Schellinck groeit op in armoede. Lezen of schrijven kan ze niet. Toch wil ze iets van haar leven maken.

In de achttiende eeuw zijn er weinig mogelijkheden voor een vrouw, maar Marie vindt er iets op: ze vermomt zich als man en neemt dienst in het Franse revolutionaire leger. Het begin van een avontuur dat haar in Frankrijk, Italië en Polen brengt. En in de nabijheid van de grootste persoonlijkheid uit die tijd: Napoleon.

Slaves / Raven 1 van Miriam Borgermans

Het jaar 2558. Raven is een opstandige laatstejaarsleerlinge aan een Delicatus Slavenschool. Delicatusslaven leven niet lang. Hun einde is meestal gruwelijk. Raven is voorbestemd om te worden overgeleverd aan de willekeur van haar toekomstige meester. Als ze aan de machtige Genoot Ghassan Aboud wordt verkocht, lijkt ze aan haar lot te kunnen ontsnappen. Tot Ghassan wordt vermoord en Raven als schuldige wordt aangewezen. Raven belandt in een wespennest van intriges, waarin ze alles op alles moet zetten om te overleven.

Raven 1 is het indrukwekkende, filmisch geschreven eerste boek van de youngadultserie Slaves. De grimmige toekomstwereld die hier wordt opgeroepen, heeft wortels in de huidige samenleving.

De Strijd met de Witte Wolf van Christine Charliers

Finale van de “In de ban van de wolf’-trilogie.

Een verhaal waarmee je in de huid van een wolf kruipt, waardoor je elke letter zult verslinden.

Esther en Jonathan worden nog altijd opgejaagd door Crustonic. Dat louche bedrijf doet onderzoek naar genetische manipulatie, en heeft stamcellen van de tieners nodig. Maar dat is niet het enige probleem van Esther en Jonathan. Ze worden namelijk ook belaagd door een wolf die niet te grijpen lijkt. En dan hangt er nog de geur van romantiek in de lucht. Maar het duo richt zich op één doel: er moet een einde komen aan Crustonic!

Dodelijk bericht van Folkert Oldersma

Een spannende en realistische young adult.

Het thema cyberpesten is actueler dan ooit.

Nadat er een seksueel geladen bericht uit zijn naam op het internet verschijnt, pleegt Rob zelfmoord. Quirine, het onderwerp van zijn vermeende erotische obsessie, ontdekt echter al snel dat Rob het bericht niet zelf had geschreven. Maar wie wel? En waarom?

Ze gaat op onderzoek uit. Maar ze is onervaren in detectivewerk, dus al spoedig gaat er van alles mis. En zo belandt Quirine in een aantal zeer gevaarlijke situaties …

De Kaart der Dagen van Ransom Riggs

Een nieuw boek van Ransom Riggs, voor de fans van de successerie over de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine.

Een zenuwslopende young adult.

 • Eerste deel in een nieuwe trilogie.
 • Voor het eerst met kleurenfoto’s.
 • Met bekende (én nieuwe) bijzondere kinderen.
 • Ook te lezen voor wie de eerste trilogie niet kent.
 • Duik in de geschiedenis van Jacob en zijn grootvader.

Pakket 5 : Schaduw van de Vos van Julie Kagawa

Eén enkele wens kan de wereld veranderen…

Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Al deze boeken zijn te koop in elke (online) boekenhandel.

Wil jij graag kans maken op één of meerdere pakketten, dan kan dat op volgende manieren :

 • Je verdient een kans door het onderstaande formulier in te vullen
 • Je verdient een extra kans door onze post op facebook te liken (vermeld daar zeker je keuze(s))
 • Je verdient nog een extra kans als je onze post op facebook ook gaat delen
 • En je kan nog een vierde kans verdienen als je onze pagina leuk vindt (wie al fan is, krijgt automatisch een extra lotje in de loterij voor elke deelname)

Wel even opletten :

 • Elk uniek emailadres kan maar één keer deelnemen, dubbele deelnames worden verwijderd.
 • Indien u hebt gewonnen, wordt de prijs per pakketpost naar een postpunt in uw buurt verzonden
 • Deelnemen alleen maar op 06 januari 2019 voor elke inwoner van België en Nederland.
 • De winnaar zal op Lookie Blog en de facebookpagina bekend gemaakt worden na afloop van de wedstrijd

Veel succes

Related posts

Kerstwedstrijd Dag 11

Jeroen Dejaegere

Kerstwedstrijd Dag 10

Jeroen Dejaegere

Wedstrijd Adem/Ijs van Nico De Braeckeleer

Jeroen Dejaegere

10 berichten

muls mireille januari 6, 2019 at 1:32 pm

loot graag mee voor pakket 5!! weerom een prachtige winactie

Reply
Fany januari 6, 2019 at 1:39 pm

Ik loot gewoon mee voor allemaal want stuk voor stuk gaaf op hun eigen manier♥️

Reply
Wilma Veltkamp januari 6, 2019 at 2:08 pm

Wat een geweldige aktie, alle boeken staan me aan, ik loot voor elk pakket mee.

Reply
Marlon januari 6, 2019 at 2:49 pm

Leuke actie! Ik maak graag kans op Pakket 3 (YA van uitgeverij van Goor)!

Reply
Patricia Koster januari 6, 2019 at 3:41 pm

Ik loot graag mee voor alle pakketten. Zij stuk voor stuk mooie pakketjes dus waag graag een kansje…

Reply
Fam Andel januari 6, 2019 at 4:10 pm

Wauw, wat een geweldige actie zo aan het begin van 2019! Wij doen graag mee voor Pakket 4.

Reply
Susie Bosveld januari 6, 2019 at 4:55 pm

moeilijk om een pakket te kiezen uit deze geweldige pakketten. Nu vingers gekruist.

Reply
Jose Willemsen januari 6, 2019 at 10:04 pm

Geliked, gedeeld, vriendin getagd, formulier ingevuld.
Nu heel hard duimen voor pakket 3, 4 of 5……

Reply
Elke Bollé januari 7, 2019 at 2:35 am

Hopelijk een kansje 😉

Reply
glenn herssens januari 7, 2019 at 7:03 pm

laat ons hopen 😀

Reply

Plaats een bericht