Lookie's Boekenhoek
Recensies Young Adult

Fataal Spel van Chinouk Thijssen

Het Clavis-debuut van de populaire boekvlogger Chinouk Thijssen. Een zenuwslopende young adult.
Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Wie dit boek heeft gelezen, is instant fan van Chinouk

Wie al eerder kennis kon maken met de latere boeken van Chinouk Thijssen, zal vast niet meer overtuigd moeten worden dat ze kan schrijven. Met haar vlotte pen weet ze als geen ander hoe je een young adult-publiek moet bekoren. Fataal Spel mag dan wel haar ya-thriller-debuut zijn, het is daar geen uitzondering op. Meteen heeft Thijssen haar betoverende schrijfstijl te pakken.

De auteur zet enkele hoogst realistische personages neer en maakt gebruik van hun menselijke tekortkomingen om een spannend verhaal rond op te bouwen.  Doorheen de vertelling weeft ze een lichte mystieke sfeer die perfect weerwerk biedt aan de eerder rauwe aard van de gebeurtenissen. De insteek van een ontvoering mag dan wel niet bijster origineel zijn, de manier waarop de schrijfster ermee omgaat is dat wel. Diverse functionele elementen zorgen voor de nodige diepgang en bieden net dat beetje meer.

Het verhaal dat verteld wordt vanuit het standpunt van het hoofdpersonage zorgt ervoor dat we als lezer evenzeer in het duister tasten naar de reden van de misdaad en daders ervan, en daarmee wordt de spanning alleen maar opgedreven. Het boek kent een logische opbouw en het verloop van de verhaallijn voelt realistisch aan.

Het boek kent een tempo dat beetje bij beetje wordt opgedreven naarmate de ultieme climax nadert. En net als je denkt dat alles voorbij is, gaat de schrijfster nog een stapje verder.

Liefhebbers van young adult thrillers hebben met dit boek een succes-garantie. Als je dit verhaal hebt gelezen, kan je niet anders dan fan zijn van Chinouk.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Clavis (Young Adult)
  • Aantal Pagina’s : 197
  • ISBN : 9789044830910

Related posts

De Wolf komt echt niet van Myriam Ouyessad

Jeroen Dejaegere

Sterrenwaas 1 van Bourhis en Spiessert

Jeroen Dejaegere

Robotoorlog 1 / Geheime Kracht van Rian Visser

Jeroen Dejaegere

Plaats een bericht