Home GetiptFilm- en Serietips 1917 (2020)

1917 (2020)

by Jeroen Dejaegere

Op woensdag zetten we graag een speciale film of serie in de kijker. Zo eentje waarvoor je zelfs in niet-coronatijden graag voor thuis blijft. Onze keuze van deze week is gevallen op een prent die naast die niet alleen wat Oscars en Bafta’s wist binnen te rijven, hij kreeg op 166 nominaties, maar liefst 114 awards.

Van Oscar winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917.

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

1917 is geregisseerd door Sam Mendes die samen met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful) het scenario heeft geschreven. De film wordt geproduceerd door Mendes en Pippa Harris (Revolutionary Road, Away We Go) onder Neal Street Productions met Jayne-Ann Tenggren (associate producer, Spectre), Callum McDougall (executive producer, Mary Poppins Returns, Skyfall) en Brian Oliver (Rocketman, Black Swan).

Related Articles

Leave a Comment