Over Lookie

O

door Jeroen Dejaegere

Hoi, mijn naam is Jeroen Dejaegere en ik ben de webmaster van de blog Lookie Books. Ik ben een boeken- en filmrecensent die is geboren en getogen in Vlaanderen, meerbepaald in West-Vlaanderen. 

Het is ondertussen al ettelijke jaren geleden dat ik mijn eerste stappen op het wereldwijde web heb gezet. Wat aanvankelijk begon met een filmnieuwssite en evolueerde naar een recensieblog voor film en series, werd na een onderbreking van zo’n twee jaar dan in 2010 een boekenblog onder de naam Folkbear.be (een nickname die ik nog meedroeg van mijn studententijd. 

Medio 2015 werd de website Lookie.be in het leven geroepen met een uitgebreid aanbod aan boeken voor alle leeftijden en uiteindelijk in augustus 2018 werd dit een kinder- en jeugdboekenblog.

Ondertussen liggen alweer nieuwe plannen op tafel om ons aanbod nog verder te gaan uitbreiden. Via onze sociale media blijf je als eerste op de hoogte van alle aanpassingen en updates.

Lookie heeft al heel wat facelifts en aanpassingen ondergaan en er zijn ook heel wat medewerkers de revue gepasseerd. Een groot aantal onder hen zijn na hun ervaring bij Lookie Books uiteindelijk met een eigen blog of forum gestart, wat ons alleen maar gelukkig stemt, dat zoveel aandacht aan het geschreven medium wordt besteed.

Midden 2019 werd het team opnieuw aangesterkt en mochten we Véronique Pauwels welkom heten in het team en in 2020 mochten we ook Sven Demeyere verwelkomen. Samen werken we op vaste basis onze recensies en artikels uit. Elsa Bakker is vanaf het ontstaan een steun en toeverlaat geweest bij onze blog en levert op vandaag nog steeds op freelance-basis recensies aan. 

Onze Cijfers

Onze blog kan genieten van een breed publiek dat over diverse media heen onze artikels leest.

Zo beschikken we naast de website tevens over een instagramkanaal, een facebookpagina en een facebookgroep.

Alle artikels op onze pagina worden tevens op diverse bevriende pagina’s en groepen verspreid, waardoor we best wel straffe cijfers kunnen voorleggen.

  • 35k+ unieke bezoekers per maand op onze blog
  • 60k+ page views per maand op onze blog
  • 1.7k volgers op onze facebookpagina
  • 600+ volgers op ons instagramkanaal
  • 9k+ gemiddeld aantal lezers per post op onze facebookpagina en de gedeelde fora

(Update cijfers : 25/02/2021)

Categories