Over Lookie

door Lookie Webmaster

Het is ondertussen al enige tijd geleden dat ik voor het eerst een echt leesboek in handen kreeg en van mijn ouders zelf naar de bibliotheek mocht gaan, op zoek naar dat ene boek dat me zou in vervoering brengen.

Dat ene boek bleek “Mecanoscript” te zijn van Manuel de Pedrolo uit 1974. Ik was meteen helemaal verslaafd aan alles wat maar enigszins naar fantasy en science-fiction overhelt.

En het duurde dan ook niet lang voor ik ontdekte dat er niet zomaar één boek bestond dat me wist te bekoren, maar dat er een hele wereld van boeken op me zat te wachten om te worden verkend. Een verslaving was geboren.

So many books, so little time

Het spreekwoord So many books, so little time, bleek een waarheid als een koe, want ik moest vaststellen dat mijn collectie boeken steeds sneller groeide dan het tempo waarop ik ze allemaal kon doornemen. En zelfs op de dag van vandaag is dat nog steeds het geval. Er zijn zoveel boeken die op mijn tbr-lijst komen te staan, dat ik ze nooit in één leven kan uitgelezen hebben, maar ik blijf dapper volhouden…

Zowat vijftien jaar geleden begon ik mijn passie voor film en series wat uit te diepen als recensent bij een bestaande filmblog. Die passie werd al gauw uitgebreid door een eigen blog op te starten, tot ik in 2010 uiteindelijk de overstap maakte naar een volbloed boekenblog.

Ondertussen heeft Lookie al verschillende facelifts doorstaan en zijn al heel wat rubrieken gekomen en gegaan. Ook heel wat medewerkers zijn de revue gepasseerd die ook allen uiteindelijk de overstap maakten naar hun eigen blog.

En in 2018, stapte ik opnieuw alleen verder in het blogverhaal met heel wat nieuwe en oude boekenvrienden.

Medio 2019 werd het team opnieuw aangesterkt met twee nieuwe redactieleden en scherpen we de pennen om wederom volop de boekenfans te bekoren met onze schrijfsels.