Home NieuwsBoekreleases Becky Breinstein: brutale nieuwe jeugdreeks over filosofie

Becky Breinstein: brutale nieuwe jeugdreeks over filosofie

by Jeroen Dejaegere

Becky krijgt een elektrische schok van Socrates #zowordjevanschoolgestuurd

Marc van Dijk en Sander ter Steege maken filosofie voor kinderen interessant met de nieuwe graphic novel-serie Becky Breinstein. Becky Breinstein is nieuwsgierig, brutaal, (zelfbenoemd) filosoof en van school gestuurd. Hoe dat laatste is gebeurd vertelt ze met vaart en humor in De gifbeker van Socrates, dat op 17 september 2019 verschijnt bij uitgeverij Ten Have.

De Becky Breinstein-reeks laat zien wat er gebeurt als je de ideeën van filosofen letterlijk toepast in je leven. In het eerste avontuur krijgt Becky een schok van de Griekse wijsgeer Socrates, die als sidderrog aan haar verschijnt. Vanaf dat moment is ze besmet met het vragenvirus en staat haar wereld op zijn kop. Gelukkig krijgt ze hulp van haar blobvis en haar Tasmaanse tijger Raymon de Demon.

Deze nieuwe grahic novel-reeks biedt lezers vanaf 10 jaar een grappige en bijna ongemerkt leerzame ingang in het leven en denken van beroemde filosofen. Het eerste deel draait om Socrates, de grondlegger van de westerse filosofie. Het tweede deel, Het ravijn van Nietzsche, zal in 2020 verschijnen.

‘Het leven van een loser’, maar dan minder nihilistisch! – Socrates
Als je ooit van school gestuurd wilt worden: lees dit boek. – Becky Breinstein

Becky Breinstein deel 1: De gifbeker van Socrates | Marc van Dijk en Sander ter Steege | 144 blz | gebonden & geïllustreerd | verschijnt op 17 september 2019 | Ten Have

De makers van de Breinstein-reeks ontwikkelen het verhaal en de tekeningen in nauwe samenwerking; beiden werken zowel tekenend als schrijvend aan de reeks.

Marc van Dijk (1979) is schrijver, journalist en kunstenaar. Hij schrijft voor Trouw en Filosofie Magazine. Hij publiceerde Wij zijn de politiek, het denken van Daan Roovers (Ambo Anthos, 2019) en De paus van Amsterdam, biografie van Huub Oosterhuis (Atlas Contact, 2013). Sander ter Steege(1979) is kunstenaar, illustrator en striptekenaar.

Related Articles

Leave a Comment