Home NieuwsBoekreleases Een actueel verhaal vol humor en herkenning

Een actueel verhaal vol humor en herkenning

by Jeroen Dejaegere

LOCKDOWN MET LOEMPIA’S

Corona crisis. Nederland in lockdown. Dichte sportclubs, overvolle huizen, lege schappen in de supermarkt en oneindig vaak je handen wassen. Niets is meer vanzelfsprekend, alles is anders. Soms is dat balen en soms is dat geweldig.

Coverafbeelding Lockdown met loempia's

In dit boek vertelt een kind uit groep 8 over de hilarische en ontroerende bijzonderheden van de eerste helft van 2020: online les met slechte wifi, persconferenties met rappende Rutte en gebarentolk Irma Muis, het hamsteren van WC papier, thuiswerkende ouders, een spreekbeurt over een moeder die in het ziekenhuis werkt (#hartvoordezorg) en Willem-Alexander & Maxima die thuis Woningsdag vieren (en wie souffleerde de koning eigenlijk tijdens zijn TV toespraak?). Een actueel verhaal vol humor en herkenning. Stay safe!

Voor dit boek bestaat ook een schoolpakket om samen mee aan de slag te gaan.

Bestellen of meer info en een inkijkje kan je hier terugvinden.

OVER DE AUTEURS

Sabien, Françoise en Maaike zijn vriendinnen met een gezamenlijk theaterverleden. In de meivakantie van 2020 schreven zij Corona de Musical. De musical is met z’n drieën op afstand geschreven. Ze hoopten dat veel groepen 8 met een leuk en makkelijk in te studeren script toch nog een eindmusical zouden gaan opvoeren in deze uitzonderlijke tijd. Honderden kinderen zijn inmiddels aan het oefenen. De actuele en herkenbare scenes uit het stuk zijn in dit boek herschreven tot een verhaal. Zo kunnen nog meer kinderen vanaf 10 jaar met een lach en af en toe een traan terugkijken op een bijzondere periode in onze geschiedenis.

  • titel: Lockdown met loempia’s | Alles is anders
  • auteur: Sabien van Lommel, Françoise Hagen, Maaike Verdoes
  • ISBN: 978-94-6247-180-1  / 9789462471801
  • uitvoering: paperback
  • omvang:  96 pagina’s

Related Articles

Leave a Comment