Een spannend verhaal over vriendschap, echte en onechte

door Jeroen Dejaegere

‘Zeg jij eens wat’, had meester Simon gezegd.
Hij wilde dat ik hardop voorlas. ‘Stip wil vrachtwagenchauffeur worden’, las ik. ‘Zijn hond heet Bruno. Hij woont in de Kersenstraat, nummer elf of dertien, daar ben ik niet zeker van.’
Ik zei niks over zijn moeder die dood was, want dat was iets wat iedereen wist. Ik had wel opgeschreven dat hij verliefd is op Juliet, maar dat had ik niet durven voorlezen. Ik had het beter wel gedaan, nu ik er zo over nadenk.

Voor Deef en zijn vrienden is de eerste schooldag anders dan alle andere. Het heeft te maken met de directeur die zijn laatste jaar ingaat, de gloednieuwe leraar, hatelijke Harper en Leander Bloedworst. Gelukkig zijn er nog steeds zijn beste vrienden, Stip, Lex en Juliet. Dan is er ook nog het rare project rond het zoeken naar Esther Beukenhout (een wel heel bijzondere leerling) en het voorval met Benito. En het schooljaar is dan nog maar pas begonnen…

Over Do Van Ranst

Do Van Ranst is gek op verhalen en theater. School vond hij saai, dus begon hij verhalen te verzinnen. Hij schreef o.a. Mijn vader zegt dat wij levens redden, Moeders zijn gevaarlijk met messen, de Samuel-reeks, Mon en Gies. Canada is niet ver en Hobbydag. Zijn boeken werden vertaald in het Duits, Deens en Koreaans. Hij werd bekroond met de Deutscher Jugendliteraturpreis, de Leeswelp, de Prijs Beste Jeugdboek Knokke-Heist en de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury. Intussen vloeien er al meer dan 20 jaar jeugdboeken uit zijn pen.

Zoeken naar Esther B. en het voorval met Benito
(Do Van Ranst)

Verschijnt op 16 maart 2021

  • € 15,99
  • Vanaf 12 jaar
  • 144 blz.
  • ISBN : 9789002272943
  • Davidsfonds Infodok

Bekijk ook deze artikels

Laat een Opmerking na