Filosoferen met prenten voor jonge en niet zo jonge kinderen

door Jeroen Dejaegere

Dat in de huidige omstandigheden heel wat zaken niet lopen zoals we gewoon zijn, daar moet ik vast niemand van overtuigen. Terwijl de huidige halloweenperiode normaal een hoogdag is voor het boek, stellen we vast dat heel wat uitgaves sinds de vorige lockdownperiode wat ondergesneeuwd raakten en minder in de spotlight kwamen te staan dan ze eigenlijk verdienen. En daar willen we natuurlijk het nodige weerwerk aan bieden.

Eén van de publicaties die best wat meer aandacht kan verdragen, is een prentenboek voor jonge en niet zo jonge filosofen. Een boek over een plek hebben en een plek houden. Over je eigen weg zoeken en niet vinden, over de ene en de andere kant.

Elke dag gebeurt hetzelfde. De zee komt en gaat. Elke dag doet de Koning zijn ronde. ‘Geef wacht!’ roept hij, wanneer hij halt houdt bij de toren van de Wachter. Die recht dan zijn rug, steekt zijn kin vooruit en presenteert zijn speer.

De Wachter houdt de horizon scherp in de gaten. Hij ziet de overkant niet, maar kan hem haast ruiken. Hij vraagt zich af waar de overkant juist ligt. Of er ook een toren staat met een Wachter. Hij wikt en weegt: blijft hij voor altijd in zijn eigen toren of gaat hij op zoek naar die andere kant?

Het verhaal aan de hand van Tom Mariën en mooi geïllustreerd door Yule Hermans is nu reeds overal verkrijgbaar.

Boekgegevens :

  • Titel : Geef Wacht!
  • Auteur : Tom Mariën
  • Illustraties : Yule Hermans
  • Uitgeverij : Van Halewyck
  • ISBN : 9789463830171

Bekijk ook deze artikels

Laat een Opmerking na