Het tweede sprookjeshuwelijk is een feit

door Jeroen Dejaegere

Wat gebeurt er als twee sprookjesfiguren in hetzelfde boek verzeild raken? En als een schrijfgrage auteur er een vleugje creativiteit bij gooit? Dat leidt tot een sprookjeshuwelijk, geschreven en verteld door Philip Maes. Deze keer aan het altaar: Ali Baba (naast e-commerce ook bekend van “Sesam, open u”) en de zeven dwergen (Cruise, Elton, Danny, Napoleon, Dries, Prince en Ben). Deze hilarische mix van twee originele sprookjes leest als een verrassend resultaat.

Dit boek van schrijver Philip Maes en illustrator Eric Bouwens is vanaf nu overal verkrijgbaar.

De audioversie helpt dyslectische lezers heel erg vooruit. In deze reeks is er daarnaast ook aandacht voor een dyslexievriendelijke lay-out.

Getuigenis van een leerkracht:
… wat ik ervaarde met één van mijn leerlingen: Door zijn dyslexie is het voor een van mijn leerlingen heel moeilijk om een leesboek te lezen en vooral te begrijpen. Hij blijft erg hangen bij de woorden apart, omdat het voor hem moeilijk is om het bos door de bomen te zien, om het zo te zeggen. Daarom geraakt hij nooit echt verder dan weetjesboeken met veel prenten of stripverhalen. Ik gaf hem dit boek met de boodschap dat dit mijn speciale boek was, dat ik het had gekregen van de schrijver zelf en dat ik erin geloofde dat hij het even goed zou vinden als ik. Hij las het boek op 1 dag uit en ik zag dat hij er oprecht van genoot. Hij lachte vaak luidop en kwam meerdere keren het grappige verhaal vertellen.

  • Dyslexievriendelijke lay-out (meer witruimte tussen tekstregels, schikking beeld-tekst, lettertype,…)
  • Audioverhaal biedt ondersteuning voor moeilijke lezers
  • Luisterversie via QR-code (CD-dragers zijn zeldzaam aan het worden)
  • Originele verweving van twee sprookjes
  • Ontdek veel meer op www.sprookjeshuwelijken.be

Lees hier alvast het eerste hoofdstuk :

Bekijk ook deze artikels

Laat een Opmerking na