Home NieuwsBoekreleases Historiehoppers : Twee supergrappige tijdreisgidsen

Historiehoppers : Twee supergrappige tijdreisgidsen

by Jeroen Dejaegere

Verhalende non-fictie met toffe infographics en veel humor!

Op 16 april verschijnen er twee boeken in de nieuwe serie Handboek voor historiehoppers: Het oude Rome en Het oude GriekenlandDeze supergrappige gidsen, van Jonathan W. Stokes, nemen je mee op tijdreis naar het oude Rome en Griekenland. De reisgidsen zitten vol met toffe infographics, handige feitjes en slimme tips. Perfect voor de nieuwsgierige lezers vanaf 9 jaar. Ook leuk voor in de klas! 

Het verhaal

Wil je een bijzondere vakantie beleven? Ga naar het oude Rome. Boordevol authentieke ervaringen, cultuur én barbaren. Plan een smaakvol uitje naar de onthoofding van Cicero, of boek een weekendje Pompeii en geniet van verwarmende lavastromen rond je appartement. Avontuur gegarandeerd. Vergroot je kennis én overlevingskansen, en neem deze gids vol restaurantrecensies, overnachtingstips en andere do’s-and-don’ts mee.

Geen fan van Rome? Kom genieten op de Griekse eilanden. Deze gids barst van de handige weetjes, zoals alle huwelijken van Zeus (spoiler: hij datet alleen familieleden) en de presentielijst van het Perzische leger. Check het patiëntendossier van Alexander de Grote, en bezoek een van de negentien Alexandrieës. Je wist nog nooit zoveel over het oude Griekenland!


Reacties op Handboek voor historiehoppers:

‘Een bijzonder grappige reis door het bloederige, turbulente oude Rome’Publishers Weekly 

‘Leerzaam, zeker, maar ook ontzettend grappig’Lezersreactie 

‘Ramvol geweldige info, handige geserveerd als grappige geïllustreerde reisgids’ Lezersreactie


Related Articles

Leave a Comment