Home NieuwsBoekreleases Lekkere sprookjes bestaan

Lekkere sprookjes bestaan

by Jeroen Dejaegere

Thaïs Vanderheyden, auteur van De Spiekpietjes en De Quarantaine Mama, komt met een bijzonder smakelijk sprookjesboek.

Thaïs: ‘Ik noem de sprookjes in dit boek zelf “de B-sides”. Iedereen kent ze wel, maar ze krijgen om een of andere reden altijd minder aandacht dan Roodkapje of Doornroosje. Hoe het idee ontstond? Ik ga met mijn gezin jaarlijks naar hetzelfde huis in het zuiden van Frankrijk. In dat huis hangt een grote houten ‘koekenman’ aan de muur. Een beetje vreemd in die zuiderse omgeving, maar mijn kroost is er gek op. Elke avond opnieuw moet ik er het verhaaltje van het koekenmannetje vertellen. Vorig jaar begon ik er prentjes bij te schilderen (ik neem uiteraard steeds een valies vol verf en penselen mee op reis ;o). Daarna zocht ik nog meer oude sprookjes op, en kreeg ik zin om ook Goudlokje nog eens af te stoffen en te illustreren. Voor ik het wist, had ik zes sprookjes herschreven en getekend!’

Hoe ontsnapt het koekenmannetje aan gulzige dieren? Kan een klein erwtje een prinses uit haar slaap houden? Waren de drie beren blij met het bezoekje van Goudlokje? De antwoorden lees je in deze heerlijke voorleesbundel vol vrolijke en kleurrijke illustraties.

Wil je alvast een voorsmaakje? Blader dan hier door het boek.

Thaïs Vanderheyden

Thaïs Vanderheyden schreef en tekende verschillende succesvolle kinderboeken, zoals ‘Spiekpietjes’ en ‘Grote kunst voor kleine kenners’. Tijdens de corona-crisis maakte ze cartoons over de quarantaine met haar vier kinderen, die de wereld rondgingen. Ze bundelde ze tot het boek ‘De quarantaine mama’. Van haar werk verschenen al vertalingen in het Frans, het Chinees, het Koreaans en het Italiaans.

Boekgegevens :

  • Titel : Het Koekenmannetje en andere sprookjes
  • Auteur : Thaïs Vanderheyden
  • Uitgeverij : De Eenhoorn
  • ISBN : 9789462914902

Related Articles

Leave a Comment