Opgepast voor Fake! nieuws

door Jeroen Dejaegere

Alles wat je (niet) moet geloven over nepnieuws, mindfuck en complottheorie├źn

Annemarie Bon met illustraties van Wendy Panders

Op 14 mei verschijnt Fake! in de boekenhandel.

Er doet een heleboel flauwekul de ronde en mensen geloven de grootste onzin. Wat is waar en wat is niet waar? Hoe moet je helder denken als je eigen brein je voor de gek houdt? Welke informatie is betrouwbaar en kun je zelf checken of iets klopt of niet? Hoe werken journalisten en wetenschappers? En kun je iets wel zeker weten? Want is wetenschap eigenlijk niet de niet-weetkunde?

Dit boek heeft de waarheid niet in pacht, want helaas is het zo simpel niet. Kennis valt niet samen te vatten in 140 tekens. Maar dit boek probeert je wel op weg te helpen om zin en onzin van elkaar te scheiden. En die weg begint bij jezelf, bij zelfstandig denken.

Een onderwerp dat helaas heel erg actueel is en dat soms moeilijk aan te brengen valt bij jongeren.

Annemarie Bon

staat onder andere bekend om de boeken van Haas voor kinderen van 4 tot 9 jaar, de vele AVI-boekjes, de boeken van Goudkust en haar jeugdromans, zoals ‘Free Run’, ‘Challenge’, ‘Oppassen’, ‘Een nieuw leven’ en ‘Niets meer te verliezen’.

Tevens bezoekt ze jaarlijks veel scholen en geeft ze inspirerende lezingen en cursussen over leespromotie, leren lezen en schrijven voor kinderen.

Bekijk ook deze artikels

Laat een Opmerking na