Opvoedproblematiek en broederliefde in Len

door Jeroen Dejaegere

1 september verschijnt bij Ambo Anthos uitgevers de roman Len, van Gerrit Janssens (Antwerpen). Gerrit Janssens debuteerde twee jaar geleden met de roman Twaalf die werd genomineerd voor De Bronzen Uil.

Len, gaat over een jongetje met een, zoals dat heet, moeilijk opvoedbare broer: Len. Jon, het jongetje, heeft houvast gevonden in het voetbal. Hij ontvlucht zijn huis vaak al ver voor de training begint, en verlaat na de training als laatste de kantine. Thuis houdt hij balletjes hoog in de tuin. Tenzij zijn broer weer eens op het dak is geklommen, dan gaat hij liever een stuk fietsen.

Het is geen boek over een profvoetballer in wording, hoewel dat wel is wat er gebeurt. Het is een boek over broederliefde, en de moeite die het kost om te blijven houden van iemand die jou en je veilige omgeving ongewild kapot maakt.

Het boek gaat vooral over opvoedproblematiek en Gerrit wil af van het taboe dat daarrond heerst. Ook de prestatiedruk die heerst op sportende kinderen komt aan bod. Gerrit ziet veel misstanden langs de lijn bij de voetbalwedstrijden van zijn kinderen, maar is ook verbaasd over het gemis aan begeleiding voor jeugdcoaches in de sport. De druk op sportende kinderen moet volgens hem niet worden onderschat.

Boekgegevens :

  • Titel : Len
  • Auteur : Gerrit Janssens
  • Aantal pagina’s : 224
  • Uitgeverij : Ambo Anthos
  • ISBN : 9789026342547

Bekijk ook deze artikels

Laat een Opmerking na