Home Film- en Serierecensies The Spy Who Dumped Me (2018)

The Spy Who Dumped Me (2018)

by Jeroen Dejaegere

Verenigde Staten
Actie / Komedie
116 minuten

geregisseerd door Susanna Fogel
met Mila Kunis, Kate McKinnon en Justin Theroux

Audrey en Morgan, twee beste vriendinnen uit Los Angeles, komen er achter dat de ex-vriend van Audrey een geheim agent is. Wanneer hij plots in hun appartement opduikt raken ze verstrikt in een hachelijke internationale samenzwering. Tot hun eigen verbazing komen ze meteen in actie en slaan ze op de vlucht door heel Europa om een plan te bedenken en de wereld te redden.

De Mening van Jeroen

In The Spy Who Dumped Me, mogen we Kate McKinnon verwelkomen als nobele onbekende, of op z’n minst gezegd, minder bekende actrice, aan de zijde van all time favorite voor dergelijke prenten : Mila Kunis. Kunis moeten we alvast niet meer aan jullie voorstellen. Na haar werk in de überbekende That 70’s Show of onder meer Bad Moms en per uitzondering, het ondergewaardeerde Jupiter Ascending, is ze geen vreemde meer voor het witte doek. McKinnon daarentegen begon haar carrière net voor de Teens en bleef grotendeels als stem van diverse serie-personages achter het scherm verdoken, de grote uitzondering, de remake/sequel van Ghostbusters ter zijde gelaten.

Niettegenstaande je zou verwachten dat grote ster Kunis met de pluimen gaat lopen, mag ze dan wel de hoofdrol voor haar rekening nemen, McKinnon moet helemaal niet onder doen en bewijst dat ze wel meer voor dit komische genre in aanmerking mag komen.

Natuurlijk moet je in deze prent geen diep uitgebouwde personages verwachten, of een plot met vele lagen waar een academische filmclub uren kan over debatteren. Het verhaal is rechttoe, rechtaan, de karakters zijn flinterdun, maar de humor is vooral rauw en eerlijk. Dit gezegd zijnde, is de film inderdaad niet aan iedereen besteed en zal een fan van het indie-genre of liefhebber van de arthouseprent zijn of haar gading niet vinden in The Spy Who Dumped Me. Maar dat kan je over heel wat soortgelijke titels zeggen. De fans van echte actiefilms zullen echter wel kunnen genieten van de af en toe beste leuke scènes.

De film bevat heel wat “gniffel-momenten”, een paar bulderlachen en echt wel goede actiesequenties. De verhaallijn mag dan geen onverwachte plotwendingen bevatten, de opbouw is voldoende om het geheel interessant te houden en het doet wat het moet.

Wat mij betreft mag dit tweetal wel meer samen aan de bak komen en hoeven buddyfilms niet altijd twee mannen in de hoofdrol te hebben. Wie op zoek is naar wat lichtvoetige humor en een verstand-op-nul-en-lekker-schuddebuiken-film, zit met The Spy Who Dumped Me alvast perfect.

Related Articles

Leave a Comment