Home Film- en Serierecensies The Wrong Missy (2020)

The Wrong Missy (2020)

by Jeroen Dejaegere

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
89 minuten

geregisseerd door Tyler Spindel
met Lauren Lapkus, David Spade en Sarah Chalke

Wanneer Tim Morris zijn droommeisje ontmoet en hun relatie snel via sms-berichten in een stroomversnelling komt, nodigt hij haar uit voor de retraite van zijn bedrijf op een eilandresort. Wanneer echter een blind date uit het verleden opduikt op de luchthaven, komt hij er al snel achter dat hij de uitnodiging naar de verkeerde “Missy” heeft gestuurd.

De Mening van Jeroen

Ok, ik moet toegeven dat ik stiekem wel een beetje fan ben van het hele Happy Madison-concept. Maar geloof me vrij, het is een onschuldige zoete zonde. En ja, ik ben me ervan bewust dat je vanuit een objectief standpunt weinig structureel sterk opgebouwde en verhaaltechnisch imponerende titels in hun stal kan terugvinden, maar voor die ene keer (of meer) zeg ik gewoon even foert!

The Wrong Missy neemt het concept van de slapstick-komedie met quasi vaste cast en eenvoudige verhaallijn waarmee Adam Sandler in de nillies wist te overtuigen en doet er dit keer op een best exotische locatie zijn ding mee. En als je enigszins van dergelijke films houdt, zal deze titel je zeker niet teleurstellen.

De personages zijn naar goede gewoonte niet al te sterk uitgebouwd en maken zoals steeds een eerder snelle en somtijds onrealistische evolutie door. De cast bestaat zoals gezegd grotendeels uit de oude bekende van de Happy Madison-groep. En de plottwist ligt er vanaf minuut één meteen vingerdik op. Alle stereotype elementen zijn dus volop aanwezig.

Het voelt echter bevreemdend aan om David “Russell” Spade (Rules of Engagement) of pakweg “Joe Dirt” (voor de iets oudere generatie) de hoofdrol als Tim Morris te zien vertolken. Het voelt haast als onnatuurlijk, al moet ik eerlijk zijn, daar valt op het scherm weinig van te merken.

Zijn tegenspeelster Lauren Lapkus is dan wel een mindere bekendheid, haar kleinere rollen in Orange Is The New Black of The Big Bang Theory zullen bij menig komedieliefhebber wel een belletje doen rinkelen. Aanvankelijk kan je je als filmliefhebber nog wat ergeren aan haar over-the-top acteerprestaties bij het begin van de film, na zo’n kwartiertje speelduur neemt haar stereotypering al wat gematigder vormen aan.

Zoals gezegd zit je met The Wrong Missy goed voor net geen anderhalf uur onzin en billenkletsen met af en toe een obligate sexuele knipoog. Net lang genoeg dus om vol te houden en te kunnen spreken van een ontspannende filmbeurt. Oscarprestaties moet je hoegenaamd niet verwachten, maar ook dit is entertainment.

Related Articles

Leave a Comment