Wegwijzer voor kinderen van wie de ouders uit elkaar gaan

door Jeroen Dejaegere

Op 8 september verschijnt Afspraak in Wonderland. Een prentenboek met non-fictieluik voor kinderen van wie de ouders uit elkaar gaan. Brandend actueel gezien de stijging in scheidingen tijdens de coronaperiode. En net op tijd voor de dag van de echtscheiding op 11 september 2020.

Wanneer ouders uit elkaar gaan, zijn ook de gevolgen voor kinderen niet te onderschatten. Daarom is het zo belangrijk om dit onderwerp met hen te bespreken en te luisteren naar de vragen waar zij mee zitten. Afspraak in Wonderland vertelt het verhaal van Oscar die zijn weg zoekt in de nieuwe situatie. Daarnaast is er een uitgebreid informatief luik waarin vragen van kinderen centraal staan. Is het mijn schuld? Ziet mama of papa mij niet meer graag? Kan ik nog naar dezelfde school blijven gaan? Wat als mama of papa verliefd wordt op iemand anders?

De auteurs brachten eerder Hart op slot uit. Hetzelfde concept, maar dan rond rouwverwerking. Deze keer deden ze voor het non-fictieluik beroep op experts van De Gezinsbond, scheidingsexpert Claire Wiewauters, die verbonden is aan het Kenniscentrum Gezinswetenschappen, en kinderpsychologe Karolien Raeymaekers. Ze gingen ook te rade bij kinderen en volwassenen die zelf een scheiding meemaakten. In dit informatieve luik worden handvaten aangereikt om een open en eerlijk gesprek aan te gaan met kinderen.

Het prentenboek ontstond uit de ervaring van een van de auteurs. Emy sprak na haar scheiding zelf geregeld af in Wonderland met haar kinderen.

Wie niet kan wachten op het volledige boek, kan alvast hier een fragment doornemen.

Boekgegevens :

  • Titel : Afspraak in Wonderland
  • Auteur : Emy Geyskens en Elien Craenhals
  • Illustraties : Annelies Vandenbosch
  • Verschijnt op 8 september 2020
  • Prijs : € 19,99
  • Leeftijd : Vanaf 5 jaar
  • Aantal pagina’s : 96 blz.
  • ISBN : 9789002271083
  • Uitgeverij : Davidsfonds Infodok

Over Emy Geyskens 

Emy Geyskens heeft zeer ruime ervaring als leerkracht in zowel het lager, buitengewoon én hoger onderwijs. Door haar grote passie voor verhalen werd ze Leesfee en ging ze zelf kinderboeken schrijven. Wanneer Emy onverwacht zelf in een echtscheiding belandde, creëerde ze samen met haar kinderen een fantasiewereld ‘Wonderland’ waar ze iedere nacht in hun dromen afspraken.

Over Elien Craenhals 

Elien Craenhals is gepassioneerd door taal, poëzie en (voor)lezen. Door haar onderwijsachtergrond heeft ze een sterke verbondenheid met de leefwereld van kinderen. Ze vindt het belangrijk om duidelijke en correcte informatie aan kinderen te geven.

Over Annelies Vandenbosch

Annelies Vandenbosch is illustrator en vormgever. Met de kleine details en humor in haar tekeningen probeert ze andere mensen te inspireren.

Bekijk ook deze artikels

Laat een Opmerking na