Kevin op de Vlucht van Philip Reeve en Sarah McIntyre

K

Sinds hun kennismaking en eerste avontuur leeft Kevin bij zijn beste maatje Max.

Maar dan komt dé muzikale superster Misty op de proppen. Ze koopt een huis in hun buurt en voegt Kevin toe aan haar verzameling mythische wezens. In haar huis zijn er talloze koekjes en andere interessante figuren waar Kevin bevriend mee kan geraken.

Er is alleen één iemand niet. Max. Die beraamt ondertussen een plan om Kevin én de andere fantasiefiguren te bevrijden.

En misschien slagen ze er zelfs in Misty ervan te overtuigen dat ze helemaal verkeerd bezig is.

De Mening van Jeroen

Terwijl bij het eerste avontuur van Kevin voornamelijk werd gefocust op de voorstelling van alle personages, worden nu de rollen omgedraaid en gaat de auteur verder waar die was gebleven. De gebeurtenissen voeren dit keer het hoge woord. Een echte voorstelling van personages komt buiten een korte inleiding dan ook niet meer aan de orde. Dit neemt niet weg dat Kevin Op De Vlucht perfect los van het eerste deel kan gelezen worden, al heb je dan natuurlijk heel wat leesplezier gemist.

De elementen die verantwoordelijk waren voor het succes van het eerste deel, worden ook in dit tweede verhaal naar voor gebracht. Niet alleen blijft Kevin supergrappig en maakt het komische hamsterduo met een eigen miniverhaallijn weer zijn opwachting, de auteur kan het ook dit keer niet nalaten om de tekst te omkaderen met tal van grappige opmerkingen die vaak los van de verhaallijn staan. Dit zorgt ervoor dat de jonge lezers zich nog meer aangesproken voelen en niet zomaar het zoveelste boekje aan het doornemen zijn.

In dit tweede verhaal, ligt de klemtoon net wat minder op het hoofdpersonage dan voorheen en is het verhaal net dat beetje spannender. Er worden tal van nevenfiguren aangevoerd die de mollige pony wat meer in de schaduw laten treden. Ook Max zet dit keer een klein stapje terug en laat zijn zus wat meer op de voorgrond treden. Het loont dan ook dat de auteur zorgt voor de nodige afwisseling en op een originele manier het verhaal verder zet. De gestileerde illustraties gaan hand in hand met de verhaallijn en zorgen ervoor dat het doelpubliek niet overdonderd wordt met een doorlopende tekst. Zo valt op elke pagina meer te beleven dan zomaar een doorsnee leesbeurt.

Dit spannende maar vooral erg grappige boek bevat voor alle jeugdige lezers wat en zal zowel jongens als meisjes aanspreken. Ze kunnen vanaf 8 jaar zelf met dit boek aan de slag, maar het leent zich ook uitstekend tot een voorleesbeurt. Gegarandeerd dat ook de voorleesouder of -juf samen met de luisterende oortjes in een deuk ligt van het lachen.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories