Reis naar de Sterren van Angelique van Ombergen en Stijn Ilsen

R

Wist je dat… een raket de ruimte bereikt in minder dan vier minuten?; Satellieten gebruikt worden voor communicatie, navigatie en onderzoek, maar ook voor spionage?; Fruitvliegjes de eerste dieren in de ruimte waren?; Een ruimtepak de astronaut beschermt tegen temperaturen die schommelen tussen 200 °C en -200 °C?; astronauten tot 5 cm groeien in de ruimte, omdat de zwaartekracht hun ruggenwervels niet samendrukt? Dat en nog veel meer lees je in dit schitterende boek. Alles wat je altijd al wilde weten over ruimtereizen, astronauten en raketten.

De Mening van Veronique

Wat wil je later worden? Een vraag die wel verschillende keren tijdens de loopbaan van het lagere schoolkind gesteld wordt. En echt waar, ieder jaar heb je wel altijd een astronaut in de klas of iemand die zich verder wil verdiepen in de geheimen van de ruimte.

Dit boek is dan ook perfect om de jonge ruimtevaarder verder aan zijn droom te laten bouwen. In deze prachtige hardcover krijg je 108 kleurrijke bladzijden vol met informatie en tekeningen die tot alle verbeelding en waarheid gaan spreken.

Na zeven hoofdstukken weet je alles over de ruimte en de planeten, over raketten en satellieten, over elk levend wezen in de ruimte en hoe je een astronaut kan worden. Je komt ook te weten wat een ruimtemissie inhoudt en welke bedreigingen er aanwezig zijn en welke bescherming je dan ook nodig hebt in het heelal. Maar ook het wonen en reizen naar Mars krijgen enkele pagina’s aandacht.

 Leest een kind van 10 jaar dit boek alleen, dan krijgt die hulp van de bijhorende woordenlijst die naast een verklaring, ook een tekening voor hen te bieden heeft.

Dit boek leest heel gemakkelijk door de kleine stukjes tekst, die aangevuld worden met tekeningen. Op bijna iedere bladzijde krijg je ook een kader met  “ Wist je dat?” mee.

Wist jij bijvoorbeeld dat ruimtereizigers naast Engels en Russisch nog een ander taal spreken?

Geloof jij dat je in 16 dagen rond de wereld kan reizen met de auto?

En zo kan ik nog eventjes doorgaan. Zin gekregen in dit boek?

Ga dan snel op zoek naar dit prachtige boek geschreven door 2 auteurs die zelf heel wat af weten van de ruimte door hun diploma’s en studies die ze gedaan hebben.

Boekgegevens :

  • Titel : Reis naar de Sterren
  • Auteur : Angelique van Ombergen en Stijn Ilsen
  • Uitgeverij : Lannoo
  • ISBN : 9789401454537

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories