Baby Aliens hebben de juf – Pamela Butchart

B

Izzy en haar vrienden zijn verrast als juf Jane ineens superaardig tegen hen doet. Want zij is zo’n juf die net iets té hard lacht als je van je stoel valt. Ook zit er ineens een teddybeer op haar bureau. Op zijn buik staat: “Je bent geweldig”. Heel vreemd, juf Jane houdt namelijk niet van schattige beertjes. Ze is eerder het type ik-haat-puppies-en-schattige-poesjes!

Daarom weten ze het zeker: baby-aliens hebben juf Jane in hun greep!
En wedden dat ze nu gaat proberen om iedereen in aliens te veranderen?

WEGWEZEN!

Sunday Times kinderboek van de week

De Mening van Véronique

Hilarisch! Wat een leuk boekje! Wat kan er gebeuren als je spreekwoorden letterlijk gaat nemen? Als je dan nog een groepje vrienden hebt, met heel wat fantasie, krijg je dit verhaal. Heel realistisch, het kan precies wel echt gebeurd zijn. Mede omdat dit verhaal geschreven is door Izzy zelf. Ze vertelt het zoals  elk kind het zou vertellen. Zo herkenbaar, met soms heel wat omwegen, maar die horen er dan zeker ook bij? ( hmmm, voor de kinderen toch!) . Deze hardcover zou ik aanraden voor kinderen vanaf midden tweede leerjaar met of zonder leeshulp. Maar zeker ook een aanrader om als voorleesboek te gebruiken in het eerste leerjaar.

De kaft is een eyecatcher die op valt door zijn felle kleuren, door de tekeningen die de titel direct een idee geven, waar het boek zal over gaan. Daar heb je al 2 winners waardoor kinderen mee geprikkeld worden om het te lezen.

Eenmaal je het boek opent, krijg je een lettertype te zien die best groot is, dit is zeker een pluspunt voor startende boekenliefhebbers. Sommige woorden worden dan nog eens uitvergroot waardoor deze door de lezer nog eens extra aandacht krijgen. De bladzijden worden verder gevuld met tekeningen in zwart wit. Deze tekeningen en kanttekeningen geven de indruk dat dit een dagboek is waarbij ze een aanvulling zijn bij het verhaal.

Bij de laatste bladzijden krijg je een post-it met een foto van de schrijfster met enkele weetjes over haar. Maar ook een stukje van het nieuwe verhaal. Ben ik blij dat ik deze nu toevallig ook al op mijn boekenplank liggen heb.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories