Club Duister / Schaduwblind – Veronique Mariën

C

Welkom bij de Club…

Sam heeft het niet makkelijk op school. Hij heeft geen vrienden, wordt vreselijk gepest en het meisje waar hij gek op is, ziet hem niet staan. Verbolgen zoekt hij troost in junkfood en griezelfilms, die hij bekijkt terwijl zijn moeder nachtdiensten draait. Maar wanneer Sam tijdens een klasuitstap bij toeval in een tentoonstelling over de Azteken terechtkomt, verandert alles. Er ontwaakt een woedende schaduw die hem en zijn hele leefomgeving dreigt op te slokken. Zal Sam het onheil tijdig kunnen afweren? Of moeten er onschuldige slachtoffers vallen voor hij ziet waar het gevaar werkelijk vandaan komt…?

Schaduwblind is het eerste deel van Club Duister, een niet-alledaagse griezelreeks die zich stevig onder je huid nestelt.
Voor dappere lezers vanaf 12 jaar!

Veronique Marien (1982) schrijft spannende, avontuurlijke verhalen. Haar romans De Maansteen en De Toversleutel waren een succes. Ook de boekenreeks Een hart van Hoefijzers is van haar hand. Ze was laureate bij verschillende literaire prijzen en sleepte onder meer de ‘John Flandersprijs Averbode’ in de wacht. Een deel van haar werk werd ondertussen naar het Frans vertaald.

www.facebook.com/VeroniqueMarienAuteur

De Mening van Veronique

Altijd nieuwsgierig om boeken te lezen van Vlaamse schrijvers. Bij Schaduwblind is Veronique Marien niet aan haar proefstuk toe. En dit is duidelijk te lezen in deze hardcover uitgegeven door Kramat Junior.

Dit boek, daar sluip je gewoon doorheen. De spanning is zodanig opgebouwd dat je het ene hoofdstuk na het andere gewoon doorleest. Ik zou dit boek zeker aanraden vanaf 12 jaar.

Vanaf de eerste zin wordt je één met het hoofdpersonage Sam en krijg je een hekel aan de kinderen die hem pesten. Ondanks de gruwelijkheden die gebeuren in dit verhaal, krijg je en behoud je de sympathie voor Sam. Mede omdat hij sommige gebeurtenissen zelf ook niet in de hand heeft en daar ook niet achter staat. Je vergeeft hem bij het maken van bepaalde beslissingen. Je zou zo bij sommige situaties zijn plaats innemen en net hetzelfde reageren.

Lena wordt zijn vriendinnetje die in hem gelooft en samen met hem op zoek gaat naar oplossingen voor het onheil die over hem waakt. Maar is dit nog wel op te lossen? Moet hij zich zorgen maken? Moet hij bang zijn, dat er onverklaarbare dingen gebeuren elke keer als hij zich boos maakt tegen iemand. Wie is nog veilig en wie niet … kunnen Sam en Lena dit samen bestrijden en de vloek ongedaan maken?

Krijg je na het lezen van het eerste boek van de trilogie de kans om antwoorden te krijgen op al jouw vragen  of zal je met spanning wachten tot het vervolg eraan komt?

1 ding is zeker, Op bladzijde 172 hoor je ook bij de club. Club Duister heet je welkom ….

Boekgegevens :

  • Club Duister 1 – Schaduwblind
  • Auteur : Veronique Mariën
  • Uitgeverij : Kramat (Junior)
  • ISBN : 9789462420564

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories