De Knotsgekke Wereld van Lotte Wirwar / Kikkers brengen Geluk – Alice Pantermüller & Daniela Kohl

D

Aaaah! Sinds Chloë en ik in de bioscoop een griezelfilm hebben gezien om even niet aan de voorleeswedstrijd op school te moeten denken, gebeuren er heel veel onheilspellende dingen: Chloë kan opeens supergoed lezen (magie!). En mama heeft precies op vrijdag de dertiende een ongelukje.

Daardoor moeten mijn stomme broertjes en ik ook nog enkele dagen bij opa en oma gaan logeren. Zij hebben sinds kort een heel vreemde zwarte kater in huis en ook bij mijn grootouders komen Chloë en ik opeens overal akelige figuren tegen.

Het ongeluk achtervolgt ons! We zullen de gelukskikker die Chloë gevonden heeft goed kunnen gebruiken …

Voor vrolijke meisjes van 9 tot 12 jaar.

De Mening van Véronique

Dit is het dertiende boekje van Lotte Wirwar, met als titel : Kikkers brengen geluk. De kaft brengt die kikkers tussen al die andere kleine tekeningentjes direct “to the point!” Je zou van de kaft gerust een zoekprent kunnen maken, want naast kikkers staan er nog verschillende voorwerpen en dieren op, die geluk of ongeluk brengen . Deze cover kreeg als hoofdkleur lichtblauw. Als je de andere kaften bekijkt, kan je een hele regenboog aan boeken van Lotte Wirwar sparen.

Is dit je eerste boek, zoals bij mij het geval was, krijg je bij het openslaan van de hardcover, tekeningen en beschrijvingen van alle personages. Dit is op zich geen must want alle verhalen zijn losstaand van elkaar, dus hoef je ze ook niet in volgorde te lezen. Ze worden dan ook niet genummerd op de kaft.

Het boek zelf is geschreven in dagboekvorm. Maar dan ook helemaal zoals je een bullet journal zou invullen. Stukjes tekst, bijgestaan door tekeningen, spreekballonen, kanttekeningen. Helemaal vanuit Lotte haar denkbeeld. Er wordt niet alleen afgewisseld met grote en kleine letters maar ook worden er verschillende fonts in het dagboek gebruikt. Lotte zou gerust jouw buurmeisje of je vriendin kunnen zijn.

Het verhaal zelf leest supervlot, mede door de afwisseling tussen tekst en tekeningen in het boek. Over de inhoud zal ik hier weinig prijs geven, alleen dat ze vertrekken vanuit een opdracht voor school : een voorleesopdracht waar je alle elementen die Lotte ongeluk zouden kunnen brengen kan terugvinden of brengen juist die ingrediënten je toch geluk. Het boek wordt aangeraden voor MEISJES vanaf 9 jaar . Ik zou de leeftijd zelf verlagen naar 7-8 jaar. En meisjes zou ik zeker van de kaft halen, want dit kan een hekelblok zijn voor jongens die deze reeks ook willen in lezen.

De originele versie is Duitstalig, daarom zou ik ook graag eens deze versie willen lezen. Niettegenstaande dat ik vind dat Hilde Nagel-Peters prachtig werk heeft geleverd bij de vertaling van het boek.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories