Junior Monsterboek 8 – Diverse Auteurs

J

11 huiveringwekkende griezelverhalen met een flinke dosis zwarte magie die de gevaarlijkste gruwelen tot leven roept!

Wat als…
… je je hand legt op de handafdruk van een heks die in haar voordeur is ingebrand?
… een doodnormale tuinkabouter niet zo normaal blijkt te zijn?
… een jongen zijn kat weer tot leven brengt met zwarte magie?
… een zwarte Magiër tegenstand van twee jongens krijgt?
… een beeldje met een barst plots tot jou spreekt?
… een zwarte heks jouw wereld op zijn kop zet?
… je last krijgt van dorst, haar- en tandpijn?
… je een ontmoeting hebt met de Duivel?
… de zee een dodelijk geheim verbergt?
… de Zwarte Kraai uitvliegt?
… je op cruise bent en er plots een spookschip uit de mist opduikt?

Wat als… zwarte magie alle deuren naar de hel opent?

JMB 8, de editie vol zwarte magie… voor jongeren vanaf 10 jaar die van griezelen houden!

De Mening van Véronique

De kaft, de titel en de tekening , geven direct weer wel soort boek je in je handen hebt. En dan ligt de keuze bij het kiezen voor dit soort boeken ook onmiddellijk voor de hand.

Griezelen, magie en mysterieuze verhalen en personages staan in deze reeks boeken dan ook steeds centraal. De titels ( Junior Monster Boek ) zijn altijd dezelfde, alleen in het woord boek kan je het nummer van de serie terugvinden. Ik kreeg van Lookiebooks nummer 8 in mijn brievenbus. ( Ikzelf vind dit wel een leuk detail en mooi gevonden)

11 gruwelijke korte verhalen werden tot leven gebracht in deze paperback. Uiteenlopende fantasieën van de verschillende auteurs werden door Nico De Braeckeleer en Bart Mertens in vorm gebracht. Neem daarbij dan nog de hersenspinsels van elke lezer er bij en de verhalen die hier uitvloeien komen tot leven.

Van zwarte magie tot witte magie, vampiers en zeemonsters, heksen en dodelijke kabouters, … alle elementen van ijzingwekkende verhalen kan je hier terugvinden.

Jij krijgt bij aanvang van een kort verhaal steeds een beschrijving van de auteur. Ik vind dit een pluspunt. Hier kom je te weten dat sommige auteurs totaal geen leek in het schrijven van dit soort verhalen zijn , maar dat er ook plaats gemaakt is voor pas beginnende schrijvers.

Tekeningen worden enkel in zwart wit bijgestaan bij de start van elk vertelsel.

Tussen de verhalen door word je ook steeds met een tip voorzien als je zelf een griezelverhaal zou willen neerpennen. En achteraan in het boek word je geprikkeld en uitgenodigd om zelf als schrijver van een griezelverhaal te werk te gaan. Voor kinderen die huiveringwekkende verhalen niet uit de weg gaan, zou ik dit boek dan ook zeker aan raden vanaf 10 jaar.

Ik ben benieuwd, ben jij de volgende kandidaat als auteur voor Junior monster boek 9?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories