De Nachtmerriewinkel en de verdwenen tanden van Magdalena Hai

D

Wat is de slechtste vampier ter wereld?
Natuurlijk eentje zonder tanden!
De waanzinnige serie ‘De nachtmerriewinkel’ gaat verder met nog meer wonderlijke wendingen.

Dit is deel 2 uit de serie ‘De nachtmerriewinkel’. 

De Mening van Jeroen

Voor kinderen zijn weerwolven, vampieren en zelfs heksen of spoken vaak een angstaanjagende ervaring, maar wanneer die met een knipoog en een glimlach worden voorgeschoteld, krijg je soms wel erg leuke verhalen. Zeg nu zelf, wat is er nog angstaanjagend aan een giechelende schedel of een vampier zonder tanden. Magdalena Hai mocht vorig jaar haar debuut maken op de nederlandstalige markt met “De Nachtmerriewinkel en het akelige jeukpoeder” en nu werd ook het tweede deel van haar reeks van een vertaling voorzien.

Hai is in haar thuisland Finland helemaal geen onbekende. Ze heeft al tal van kinderboeken en science-fictionverhalen op haar naam staan en kon naast het verzamelen van een resem aan nominaties voor belangrijke Finse boekprijzen er ook al heel wat omzetten in een overwinning. In 2018 verscheen haar eerste deel in de reeks van de Nachtmerriewinkel en twee jaar later werd die opgepikt om ook in ons taalgebied te worden uitgegeven. 

“De Nachtmerriewinkel” is een kinderboekenserie die voornamelijk is bedoeld voor die jonge lezertjes die hun AVI-reeks hebben afgewerkt en nu klaar zijn voor net dat stapje verder, maar als het boekje wordt voorgelezen is de tekst al vanaf zo’n 6-7 jaar best begrijpbaar. Het boekje telt iets meer dan 60 pagina’s, opgedeeld in korte hoofdstukjes en is doorspekt met tekeningen die het overgrote deel van de bladspiegel in beslag nemen. De illustraties van Teemu Juhani zijn heerlijk speels opgebouwd en staan bol van kleine details die vaak wat meer vertellen dan wat in de tekst is terug te vinden. 

“De Nachtmerriewinkel en de verdwenen tanden” biedt op de eerste pagina een kort overzicht van de belangrijkste personages die de winkel rijk is, zodat je ook zonder het eerste deel te lezen meteen in het verhaal kan verdwijnen. Afsluiten doet deze uitgave met een eigenzinnige uitleg over de spreekwoorden waarin het woord “tanden” wordt gebruikt, geheel in de sfeer van het plot en zo lekker fout.

De Vier Windstreken heeft met deze serie een voltreffer in huis gehaald. Dit is het soort boeken dat ik in mijn jeugd had willen lezen en ik ben er rotsvast van overtuigd dat heel wat kinderen pretlichtjes in hun ogen zullen krijgen, wanneer dit boek in hun handen belandt. In het Fins is het derde deel ondertussen al verschenen, laat ons hopen dat ook wij snel mogen delen in dit plezier.

Boekgegevens :

  • Titel : De Nachtmerriewinkel en de verdwenen tanden
  • Reeks : De Nachtmerriewinkel
  • Auteur : Magdalena Hai
  • Illustrator : Teemu Juhani
  • Uitgeverij : De Vier Windstreken
  • ISBN : 9789051167863

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories