Elke dag iemand anders van Jef Aerts en Merel Eyckerman

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Juno verkleedt zich elke dag als iemand anders. Ze is een bliksemjager of een diepzeeduiker, en zelfs een feest met slingers. Haar broertje Billy speelt mee. Maar Juno’s verbeelding kent geen grenzen en haar spelletjes worden steeds wilder. Billy vindt het niet meer leuk, en Juno zelf eigenlijk ook niet. Hoog tijd voor een rustpauze…

Elke dag iemand anders is een ode aan fantasie, verkleden en spelen. En over hoe fijn het is om een broertje te hebben dat je echt goed kent.

De Mening van Veronique

Prachtige hardcover met mooie kleuren en tekeningen waar de titel en een meisje met  amandelogen voor mij al een duidelijk beeld geven waar dit boek zal over gaan.

Het meisje Juno vult levendig en kleurrijk elke bladzijde van dit boek. De korte teksten en de krachtige tekeningen vullen elkaar supergoed aan. Het ene kan niet zonder het andere alhoewel er telkens getekend staat, wat er geschreven wordt.

Naast het meisje, leer je op iedere bladzijde ook haar broer Billy met prachtige amandelogen kennen, want die krijgt ook een belangrijk plaatsje in het verhaal. De kleine broer luistert en speelt steeds met de zus mee, maar van zodra de zus het te bont begint te maken en de broer haar niet meer kan volgen. Dan is het zo lief van hem om haar te vragen waarom ze niet gewoon zijn zus zou willen zijn.

Welke rol het blauwe aapje heeft in het verhaal, is een vraag die ik wel eens zou willen stellen aan Jef Aerts of Merel Eyckermans. De auteur en illustrator van het boek. Die kan je op iedere bladzijde wel ergens terugvinden, soms goed verstopt, soms heel duidelijk zichtbaar.

Kinderen kunnen dit boek gemakkelijk zelf lezen, maar het kan ook goed als voorleesboek gebruikt worden. Dit boek is een blikvanger voor elke schoolbib of klasbib.

Want zowel als kind of als volwassene ga je van die bruine amandelogen gaan houden en ben je nieuwsgierig welk verhaal binnenin het boek  te vinden is.

Boekgegevens :

  • Titel : Elke dag iemand anders
  • Auteur : Jef Aerts
  • Illustrator : Merel Eyckerman
  • Uitgeverij : Querido
  • ISBN : 9789045123998

You may also like

Leave a Comment