Goblins 1 / Dom en Vervelend van Roulot en Martinage

G

Ze zijn klein, groen, dom en vervelend, maar ook barstensvol goede wil en creativiteit. Samenwerken is helaas niet iets wat ze kunnen. In Goblins lees je de avonturen van de beginnelingen, de rookies. Goblins fungeren van schietschijf tot speelgoed voor trollen en tandenstokers van draken. Maar hun waanzinnige creativiteit en inventiviteit helpt ze steeds uit deze benarde situaties. Ook al biedt de uitkomst niet altijd een beter resultaat.

De Mening van Jeroen

Van de hand van Tristan Roulot en Corentin Martinage, komt de doldwaze kolderreeks Goblins voort. Het eerste deel Dom en Vervelend maakt meteen duidelijk wat de opzet van het hele gebeuren is. De groene wezentjes brengen op zowat op elke pagina een nieuwe sketch die telkens op hun onvermijdelijke ondergang uitdraait. Wat ze ook proberen en hoe slim ze ook denken uit de hoek te komen, telkens weer delven ze het onderspit, zodat het na enkele pagina’s niet alleen erg meelijwekkend wordt, maar vooral hilarisch.

Terwijl het stripverhaal aanvankelijk enkele sketches van pakweg een pagina in lengte op zijn publiek loslaat, krijgen we naar het einde van de strip toe wat langere verhaallijnen voorgeschoteld. De tekeningen zijn lekker kleurrijk, al hebben aardetonen en het groen van de goblins uiteraard de overhand. De tekeningen zijn over het algemeen best treffend voor een dergelijk humoristische en middeleeuws aanvoelende insteek, maar zijn niet overal even gedetailleerd. Af en toe lijkt de illustrator zich wat te makkelijk van bepaalde tussenbeelden te willen afmaken. De goblins zelf zijn dan weer heel stereotyp en helaas met weinig variatie neergepend.

Voor wie een half uurtje ontspanning wenst met de doldwaze belevenissen van een stel groene en vooral wanhopige goblins, zal met dit boek soms even gniffelen met een kleine glimlach, dan weer billenkletsen van pure hilariteit. De illustraties zijn leuk, maar wel licht ondergeschikt aan de verhaallijn, die uiteindelijk de sterkhouder van het geheel blijkt.

Stripgegevens :

  • Reeks : Goblins
  • Titel : 1. Dom en Vervelend
  • Auteurs : Tristan Roulot en Corentin Martinage
  • Uitgeverij : Silvester Strips
  • ISBN : 9789463060929

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories