Fataal Spel van Chinouk Thijssen

F

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

De Mening van Veronique

Fataal spel is het eerste boek van Chinouk Thijssen dat ik lees.

Ik had hele hoge verwachtingen, mede doordat ik al heel wat werk van haar zag passeren op instagram. Maar ook de vele heel lovende commentaren maakten me heel nieuwsgierig. Het genre lag me ook helemaal. De cover liet niks aan de verbeelding over.

Na mijn leesbeurt moet ik heel tevreden vaststellen dat mijn verwachtingen meer dan ingelost werden. Van zodra je de eerste bladzijden gaat omdraaien, zit je al meteen in het verhaal. Je nieuwsgierigheid wordt zodanig geprikkeld dat je wil weten hoe het verder afloopt. De korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl van de schrijfster brengen je doorheen het plot waarbij je dit boek dan ook heel snel gaat uitlezen. De personages die in het boek voorkomen kunnen evengoed je buren of vrienden zijn. De situaties waarin ze het avontuur beleven, kunnen ook die van jou zijn. Allemaal puntjes waarmee lezers van dit boek rekening gaan houden. Mede hierdoor gaat de spanning nog meer stijgen en kan je rustpauzes heel  moeilijk gaan inlassen, want je wil gewoon weten wie het gedaan heeft, of toch zeker op welke manier en waarom . Je wil ook meer weten of alles wel goed komt.

Ik had al snel door wie de uiteindelijke dader ging zijn en waar het fout liep. Maar de plottwist bracht finaal nog heel wat onvoorspelbare kenteringen met zich mee. Waardoor ik toch niet het gevoel kreeg dat dit een gemiste kans was om nog meer spanning in dit boek te stoppen.

Dit was mijn eerste boek van Chinouk Thijssen, maar het zal zeker niet de laatste zijn. De trilogie “Truth or dance”, “Break a leg” en” Dance or die” maar ook “ Dubbelleven” liggen al klaar om gelezen te worden.

Boekgegevens :

  • Titel : Fataal Spel
  • Auteur : Chinouk Thijssen
  • Uitgeverij : Clavis
  • ISBN : 9789044840612

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories