Heel veel knuffels haken van Dendennis

H

Met de nieuwste dubbeldikke Dendennis Héél veel knuffels haken kun je weer aan de slag met het haken van de leukste karakters van Nederland!

Maak kennis met de vriendjes van Dendennis, zoals Duncan Unicorn, wolf Joe en T-rex Jack. Deze nieuwe Dendennis staat vol met nieuwe haakpatronen, maar ook vertrouwde haakvriendjes keren terug. De schattige karakters in het boek zijn voorzien van een originele foto, een duidelijke haakbeschrijving en een moeilijkheidsgraad. Dit haakboek is geschikt voor haaksters en hakers van alle niveaus.

Dendennis, de meest geliefde mannelijke haker van ons land, zorgt ervoor dat je met Héél veel knufels haken niet uitgehaakt raakt!

De Mening van Jeroen

In het amigurumiwereldje is Dendennis een echt fenomeen. Terwijl voornamelijk vrouwen zich aan deze haakkunst wagen, staat Dendennis zijn mannetje en veroverde met zijn schattige creaties de harten van heel wat haakliefhebbers. De grafisch ontwerper maakte al heel wat patronen en bracht ook al enkele kleinere boeken uit die goed wisten te scoren, maar met deze dubbeldikke editie brengt hij zijn grootste groep patronen ooit samen in één mooie bundel.

Het boek zelf is netjes gestructureerd en zorgt ervoor dat zowel beginners als gevorderde hakers aan hun trekken komen. Voor wie zijn of haar eerste stappen in het wereldje wil zetten, legt hij netjes uit hoe je een haakwerk kan opzetten en welke steken je daarbij nodig hebt. Dankzij de duidelijke foto’s krijg je zowel van het eindresultaat als de vele tussenstappen een mooi overzicht. Niet alle werkjes zijn helemaal doenbaar voor beginnende hakers, maar dat geeft hen dan weer iets om naar uit te kijken wanneer ze wat meer ervaring hebben en het boek later opnieuw uit de kast halen.

Je krijgt de keuze uit tal van karakters waarbij enkele snelle ontwerpen worden afgewisseld met enkele die wat meer tijd in beslag nemen. De patronen worden telkens voorzien van de gegevens over het gebruikte garen en de correcte haaknaald, waardoor je zelf gemaakte knuffels de voorbeelden met heel veel precisie kunnen benaderen.

De stijl van Dendennis is niet voor iedereen weggelegd (smaken verschillen nu eenmaal) maar persoonlijk is hij één van mijn favoriete ontwerpers.

Zoek je nog een hobby voor de donkere winterdagen of wil je eens wat nieuwe patronen uitproberen, dan is dit boek een absolute aanrader.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories