Nevermoor / Morrigan Crow en het Wondergenootschap van Jessica Townsend

N

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag.

Maar het loopt allemaal anders…

Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

Recensie van de Redactie

Alhoewel Nevermoor een boek is, bedoeld voor de jeugdige lezers, bewijst Jessica Townsend dat je ook met laagdrempelig, toegankelijk taalgebruik een uiterst onderhoudend boek kan schrijven dat jong en oud weet te bekoren.

Ondertussen zijn al heel wat boeken over verborgen werelden en magie de revue gepasseerd, maar toch slaagt de schrijfster erin om een origineel concept rond deze thema’s uit te werken. Townsend voert een goed uitgewerkt hoofdpersonage ten tonele waarin heel wat jonge lezers zichzelf zullen herkennen met echte emoties en verlangens zoals eenieder van ons.

In de fantasiewereld van het Wondergenootschap worden tal van personages aangevoerd die de verhaallijn met diverse gebeurtenissen stofferen zodat op elke pagina wel wat nieuws valt te beleven, al kan ik me voorstellen dat de veelheid aan namen soms wat overweldigend kan zijn voor de niet zo ervaren jonge lezers. De verhaallijn bevat op gepaste momenten kleine eigenaardigheidjes en woordspelingen die regelmatig een glimlach op het gezicht van de lezer toveren.

De wonderlijke wezens, de creativiteit en de verwondering die het geheel bij zijn publiek achterlaat maken van dit boek een heuse topper die in geen enkele (jeugdige) boekenkast mag ontbreken. Laat je betoveren en droom mee met de wondere wereld van Morrigan Crow.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories