Hell City van Joanne Carlton

H

Ze ontwaakt in een brandende stad.
Op de eerste dag ontdekken de monsters haar.
Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen.
Op de derde dag redt een hond haar leven.
En dat verandert alles.
Hell City. De laatste halte.

De Mening van Elsa

Vanaf het eerste moment dat ik de cover onder ogen kreeg van ‘Hell city, Final stop’ was ik er helemaal weg van. Meisje in leren jack en spijkerbroek, gewapend met bijl & zwaard en zwarte labrador naast haar in een zichtbaar compleet geruïneerde stad… ja, dat trekt mijn aandacht absoluut. Ook heb ik al eerder boeken van de schrijfster gelezen die me goed bevallen zijn en ik heb nu weer een keertje voor de Engelstalige versie (het boek is tevens tegelijkertijd in het Nederlands uitgegeven) gekozen omdat ik ook graag Engels lees zo nu en dan.

De vormgeving van het gehele boek viel mij gelijk in positieve zin op. Er is gebruik gemaakt van een duidelijk lettertype, de illustraties werken allemaal samen met het inhoudelijke verhaal, een hardcover is altijd fijn en de dagen aanduiding zorgt voor een leidraad.   

“It was different when beasts only existed on paper.”

De Engelse schrijfstijl van Joanne Carlton (aka Sandra J. Paul) bevalt mij elke keer weer uitstekend. Het leest in ‘Hell city’ ook weer soepel, het voelt natuurlijk aan en op die manier passend bij de hoofdpersoon en de omgeving waarin zij zich bevind. Visueel gezien kon ik mij gemakkelijk alles voorstellen, uiteraard dragen de tekeningen daaraan bij maar ook de manier waarop de gebeurtenissen en de omgeving verwoord word.  

“It hovers between two majestic doorposts that look like they belong to a palace gate.”

Ik kon persoonlijk niet anders dan gelijk het hoofdkarakter heel graag mogen. Haar letterlijke strijd is bijzonder en spannend om te volgen, haar innerlijke strijdlust is herkenbaar voor mij en haar karakter aangenaam. De persoonlijke ontwikkeling die zij, al dan niet verplicht, ondergaat is prachtig subtiel uitgewerkt en daardoor is het een licht verhaal met een iets diepere onderlaag.

“He has tricked her once and he’ll fool her again.”

In principe is dit voor mij een kortverhaal aangezien het “maar” 135 pagina’s heeft. Soms ervaar ik met andere kortere verhalen een soort van afgerafeld geheel. Bij ‘Hell city, Final stop’ echter heb ik dat gevoel helemaal niet. Het is precies perfect van begin tot eind en behoord vanaf nu tot mijn favoriete korte verhalen ooit.  

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com

Boekgegevens :

  • Titel : Hell City
  • Auteur : Joanne Carlton
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967235

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories