Het Boek is bang van Cédric Ramadier

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Dit boek helpt je peuter zijn angst voor het donker te overwinnen.

  • Sterke reeks over herkenbare gevoelens bij peuters
  • Ondersteunt de ontwikkeling van het empathisch vermogen

Het boek is bang in het donker en kan niet slapen. We moeten het boek gerust stellen. Dat is niet zo eenvoudig. Maar met jouw hulp en die van de kleine muis, valt het boek uiteindelijk rustig in slaap.

Bang zijn en niet kunnen slapen zijn herkenbare gevoelens voor peuters en kleuters. Bovendien leert het kind met deze reeks zich te verplaatsen in iemands gevoelens door samen met muis het boek actief te helpen.

Simpelweg geniaal in al zijn eenvoud

Uitgeverij De Eenhoorn, heeft de eer om de internationaal gerenommeerde boeken van Cédric Ramadier naar ons taalgebied te brengen. Wij kregen dankzij de uitgeverij de kans om te genieten van “Het Boek is Bang”.

Het hardkartonnen boekje brengt in net geen twintig bladzijden een insteek die net zo simpel als geniaal kan genoemd worden. Ramadier voert geen personage op in een verhaallijn, maar laat het boek zelf de hoofdrol spelen in dit kortverhaal.

Het Boek is Bang is het ideale voorleesboekje voor het slapengaan, voor peuters en kleuters, waarbij het net als de andere delen in de reeks moeilijke emoties voor de kinderen bespreekbaar maakt. Het is bovenal een doe-boekje, waarbij de jonge (mee-)lezer opdrachten krijgt om met het boek uit te voeren en vooral zelf mee te spelen in het verhaal.

Zelfs als volwassene kan je niet anders dan een brede glimlach op je gezicht laten verschijnen, wanneer je kind pagina per pagina het boek kan geruststellen en leert hoe het met zijn of haar angsten kan omgaan.

Dit boekje heeft het gewoon allemaal : betrokkenheid, eenvoud en een enorme charme. Een tijdloze voltreffer!

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : De Eenhoorn
  • Aantal Pagina’s : 18
  • ISBN : 9789462914056

You may also like

Leave a Comment