Het Ongelooflijk Vreemde Voorval in Bizarria van Adam Cece

H

Bizarria is de vreemdste plek op aarde. Er is een bodemloze rivier, een tunnel naar nergens en alle straten hebben er dezelfde naam. In Bizarria wonen er pratende ratten, vegetarische piranha’s, onzichtbare families en nog veel meer. In Bizarria is dat allemaal doodnormaal.

Op een dag ontdekken Kipper, Tobias en Cimfonie dat er iets geks aan de hand is. Een groeiend aantal mensen gedraagt zich plots zorgwekkend normaal. Bizarria dreigt een oersaaie, doodgewone plek te worden. Wat is er aan de hand? Wie zit hier achter?

Kipper, Tobias en Cimfonie gaan op onderzoek uit. Ze gaan de strijd aan met Hinderman Zwart, een griezelige wetenschapper.

Een eigenwijs boek met een karrenvracht charme

Voor jonge engelstalige lezers, is Adam Cece ondertussen al aan het einde van zijn trilogie gekomen rond de gebeurtenissen in Huggabie Falls. Bij ons echter is de reeks, die zich vertaalt als Bizarria nog maar één deel rijk. (met een tweede dat binnenkort in de rekken verschijnt)

Het verhaal neemt ons mee naar een deeltje van de wereld waar vreemd heel gewoon is en gewoon echt wel vreemd is en dat concept op zich, zet meteen de toon voor een hilarische leeservaring. Niet alleen omwille van wat de hoofdpersonages allemaal beleven, maar tevens omdat de schrijver doorheen het verhaal de schijn wil wekken dat hij de gebeurtenissen helemaal niet in de hand heeft, maar zowat alles van zijn commentaar voorziet. Best wel grappig, want alle opmerkingen waarmee hij het verhaal doorspekt, zijn net de opmerkingen die je als lezer ook zou willen formuleren.

Bizarria is een reeks die eigenlijk met geen enkel voorgaand boek kan vergeleken worden. Het gooit zowat alles wat jonge lezers denken te kennen over een doorsnee jeugdverhaal overhoop. De schrijfstijl is speels en heel toegankelijk en zal zowel jonge tieners als wat oudere pubers weten te bekoren. De verhaallijn raast vliegensvlug van de ene gebeurtenis naar de andere en kent tal van kleine tussentijdse climaxen.

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria heeft alles wat een jeugdboek moet bevatten : spanning, een hoog verhaaltempo, eigenwijze insteken en een karrenvracht charme. Zet deze maar alvast hoog op je nog-te-lezen-lijst!

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Lannoo
  • Aantal pagina’s : 256
  • ISBN : 9789401454841

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories